Kort nieuws op Maandag 29 Oktober 2001

[05.20 uur]
Goedemorgen.

Vanavond tussen 20 en 22 uur zendt BNN op Radio 1 de BNN United Kidsverkiezing uit. BNN United leidde het afgelopen half jaar zes jongeren op tot radiomakers. Ze kregen de kans zich te bewijzen als verslaggever. Hoe ze dat er vanaf hebben gebracht is te horen in de BNN United Kidsverkiezing, waarin de beste jonge verslaggever die BNN United in huis heeft bekend wordt gemaakt. Tijdens de uitzending kun je mening geven via de mail united@bnn.nl of telefonisch: 0800-1121.

De presentator van het AVRO tv-programma Tussen Kunst En Kitsch, Cees van Drongelen, is in Zuid-Afrika bij een overval op straat neergestoken. Hij maakt het naar omstandigheden redelijk goed, Van Drongelen (64) mag het ziekenhuis verlaten. Het is de bedoeling dat hij volgende week naar Nederland terugkeert.

Jim-tv, de jongerenzender muziek zender van de Vlaamse Media Maatschappij is nu ook in zijn geheel online te zien. Via de gelieerde website Jim.be kan de liefhebber nu altijd en overal de jogerenmuziekzender bekijken.

Een anonieme hacker die zich schuilhoudt achter de naam ‘Beale Screamer’ is erin geslaagd om de kopieerbeveiliging van Microsofts Windows Media (WMA) formaat te kraken. Eén en ander betekent dat digitale muziekbestanden die zogezegd beschermd zijn tegen kopiëren zonder beperkingen kunnen worden uitgewisseld.

Het consumentenprogramma Radar heeft vanavond (Nederland 2 ­ 19.28 uur) aandacht voor de Reclame Code Commissie. Radar behandelt de vraag hoe kan het dat een bedrijf dat een aantal maal is veroordeeld voor de manier waarop ze reclame maakt hier toch mee door kan gaan? Is de Reclame Code Commissie een tandloze tijger?

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

Frans Bauer voert de kijker vanavond (Nederland 2 ­ 19.25 uur) mee door zijn wondere wereld! De TROS zendt dan een special uit die onlangs is opgenomen op Ibiza.

RTV Rijnmond heeft sinds 19 oktober een geheel vernieuwde homepage: www.rijnmond.nl. Hierop wordt onder andere het nieuws uit de Rijnmond van zowel radio als televisie aangeboden in de vorm van tekst, audio en video. De bezoeker kan al het regionale nieuws dus nog eens teruglezen, horen of zien.

Vanavond tussen 20.30 en 21.30 uur, brengt SBS 6 de vijfde aflevering van het nu al spraakmakende programma ‘Blind Vertrouwen’. Het blijkt een programma dat de loyaliteit tussen partners zwaar op de proef stelt en mensen in laat zien dat een ‘goede’ relatie hebben en houden niet altijd vanzelfsprekend is.

Een computerstoring heeft vrijdag het telefoonverkeer van KPN op het vaste net gedurende enkele uren lamgelegd. Op veel aansluitingen was het daardoor onmogelijk om te bellen naar mobiele nummers of naar vaste nummers van andere telefoonmaatschappijen. De storing begon rond 10.20 uur, drie uur later leken de problemen verholpen te zijn.

Op zaterdag 8 december is het zover! Dan worden in Manchester voor de eerste keer de internationale Top of the Pops Awards uitgereikt. Omdat BNN z’n eigen Top of the Pops heeft kun jij op www.totpawards.nl nu ook jouw favoriete Nederlandse artiest nomineren voor zo’n bijzondere award. Als je stemt maak je bovendien kans op een gesigneerde cd!

De redactie van het KRO-consumentenprogramma Ook dat Nog! is woedend op gebedsgenezeres Jomanda. Die wil een boekje uitgeven met de teksten van de gesprekken die zij zegt te hebben gevoerd met Sylvia Millecam, nadat deze actrice was overleden. Millecam werkte jarenlang mee aan het populaire televisieprogramma Ook dat Nog! Volgens de redactie is het ’te gek voor woorden dat Jomanda haar contacten met Sylvia financieel exploiteert door een boekje over haar te publiceren’. De genezeres zegt overigens toestemming voor de publicatie te hebben van Millecams moeder en van de levenspartner van de actrice. Het is nog onduidelijk wanneer het boekje in de winkel ligt.

Alleen vernieuwende dagbladsites kunnen eventueel steun uit het Bedrijfsfonds voor de Pers krijgen, zoals organisaties van dagbladjournalisten en -uitgevers gisteren bepleitten. Bedrijfsfondsdirecteur Lou Lichtenberg zegt in Emerce dat het orgaan alleen is opgericht voor uitzonderlijke en vernieuwende projecten. Hij heeft het liefst met één partij te maken die ook nog eens 60 procent zelf moet bijdragen.

Wegener heeft een eigen kranten.com-kloon. Onder de naam krantenonline.nl brengt de uitgever een mini-portal die doorverwijst naar alle regionale Wegenertitels.

Voor wie de Gerbrandytoren (radiotoren Lopik) van een ander hoogtepunt wil zien, moet eens naar de uitkijktoren “Tombe van Nellesteyn” gaan. Neem op de A12 de afslag Leersum en na plm. 4 kilometer bevindt de toren zich aan de linkerkant op de Burgemeester van den Boschlaan bovenop de Donderberg. Eenmaal boven op de toren is er, met de aanwezige verrekijkers, in zuidwestelijke richting een schitterend uitzicht op de Gerbrandytoren en de overige daaromheen gelegen zendmasten van Nozema.
De uitkijktoren “tombe van Nellesteyn” is elke zondag geopend van 12.00 uur tot 16.00 uur. Voor het symbolische bedrag van f. 1,50 p.p. kunt u naar boven. Meer informatie over de historische achtergrond van de toren is te vinden op deze site.

Het Arabische tv-station Al-Jazeera maakt op termijn ook een Engelse versie van zijn site, die steeds meer internationale bezoekers krijgt. Sinds 11 september zijn de pageviews opgelopen van 700 duizend tot 3 miljoen per dag. Veertig procent daarvan komt uit de VS.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten