Kort nieuws op Vrijdag 12 Oktober 2001

[05.00 uur]
Goedemorgen.

Onderzoeksbureau Nipo krijgt per 1 januari 2002 een nieuwe algemeen directeur: Arjen Kuijten. Theo Hess, op dit moment Nipo-directeur, en gaat dan met pensioen. Hij wordt Commissaris bij het Nipo.

Omrop Fryslân krijgt tot 2004 extra financiële steun van de provincie. De regionale omroep vroeg eind vorig de provincie om 7 miljoen gulden extra per jaar naast de reguliere 14 miljoen gulden van het Rijk. Gedeputeerden willen jaarlijks 1,7 miljoen geven, waarvan 1 miljoen bedoeld is voor verbreding en verdieping van het dagelijks televisieaanbod.

Kabelexploitant Casema krijgt de laatste tijd veel vragen van mensen die graag naar de Arabische nieuwszender Al-Jazeera willen kijken. Concurrent UPC, die ook veel grote steden bedient, kan niet aangeven hoe vaak er over dat onderwerp wordt gebeld. Een exact aantal telefoontjes kan de Casema-zegsman niet geven, maar dat er vraag is naar het station is wel duidelijk. Door de recente publiciteit, die de zender kreeg na het uitzenden van een verklaring van Osama Bin Laden, is de aandacht toegenomen.

Het Arabische televisiestation al-Jazeera heeft woensdag laten weten dat het zijn berichtgeving niet verandert wegens Amerikaanse kritiek. Directeur Mohammad Jassem al-Ali zei dat ,,we doorgaan zoals altijd”.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

De politie is ‘verrast’ door het besluit van TV Gelderland om het programma Bureau Gelderland te stoppen. Het programma is na de zomer niet teruggekeerd op het scherm. Volgens de omroep omdat politie en justitie te weinig zaken aanleverden.

Het Goede Doel treedt onder het motto ‘Tien jaar gelukkig uit elkaar’ in december nog twee keer op. De reünieconcerten van de band die in de jaren tachtig uiterst populair was en 1991 ter ziele ging, vinden plaats in de Heineken Music Hall in Amsterdam op 20 en 22 december.

De gemeente Hilversum gaat samen met kabelmaatschappij UPC bekijken of het mogelijk is om de laatste tijd veel bewierookte Arabische tv-zender al-Jazeera een plek op de Hilversumse kabel te geven.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) heeft donderdag de directie van het dagblad Metro een ultimatum gesteld. Er dreigen acties als de directies van Metro Holland en Metro International niet voor 24 oktober de aangekondigde bezuinigingen intrekken.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten