Kort nieuws op Woensdag 31 Oktober 2001

[05.31 uur]
Goedemorgen.

De onlangs door de VARA ontslagen diskjockey Giel Beelen is in gesprek met producent Endemol. Waarover deze gesprekken gaan willen zowel Beelen als Endemol niet zeggen. Beide partijen bevestigen wel dat er gesprekken gaande zijn. Overigens is Giel Beelen na zijn ontslag niet werkloos geworden. Momenteel is hij werkzaam op de internetredactie van 3FM.

Het jeugdprogramma Willem Wever heeft de Kinderkast-televisieprijs 2001 gewonnen in de categorie non-fictie. De prijs werd uitgereikt door een publieksjury tijdens Cinekid, het jaarlijkse film- en televisiefestival in Amsterdam. De Kinderkastprijzen worden door de stichting Jeugdinformatie Nederland jaarlijks gegeven aan de meest verdienstelijke Nederlandstalige jeugdprogramma’s. De jury had met name waardering voor de serieuzere inbreng van kinderen in Willem Wever.

Voor de rechtbank in Zutphen is dinsdag door de officier van justitie vijftien jaar gevangenisstraf geëist tegen drie Noord-Afrikanen. Het trio sloeg op 17 februari de 54-jarige Ermelose journalist Henk van den Berg dood.

De tv Serie Baantjer is populairder dan ooit. Bijna 2,4 miljoen mensen keken naar de aflevering van afgelopen vrijdag.

De website Kidsonline van de NCRV is uitgeroepen tot beste kinderwebsite en krijgt op 9 november de Gouden @penstaart. De cd-rom ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet – in het spookhuis’ van Halloween Educatieve Software is uitverkoren tot beste in deze categorie.

Door een storing in een drukkerij hebben maandag tienduizenden abonnees van de Volkskrant, Trouw en het Algemeen Dagblad hun krant te laat gekregen. Pas rond 15.00 uur waren alle kranten bezorgd. De middagbladen Parool en NRC Handelsblad ondervonden geen hinder van de storing. De productie lag door een softwareprobleem in de Amsterdamse drukkerij van uitgever PCM de hele nacht stil.

France Télécom (86%)wil haar Nederlandse kabelbedrijf Casema verkopen. Het Franse bedrijf zou Casema vóór 2003 willen verkopen om de schuldenlast te reduceren.

Gisteravond was nieuwslezeres Hennie Stoel te gast in Barend & Van Dorp. Wie er vandaag zit is nog een verassing. Wil jij een keer bij de opnames van Barend & Van Dorp. aanwezig zijn? Bel dan naar 035-6785053.

Sex & The City is een begrip geworden in Nederland. Je kunt bijna geen tijdschrift of krant meer openslaan of de serie wordt weer aangehaald. En dat is niet zo verwonderlijk, alles draait voornamelijk om het liefdesleven van vier Newyorkse vriendinnen, allen dertigers. Sex and the City zal vanaf 13 november rond 21.25 uur op NET 5 starten met een nieuw seizoen.

Vanaf zondag 4 november is het zover. De laatste negen kandidaten van ‘Expeditie Robinson 2001’ worden samengevoegd. De tweede en vooral ook hardere etappe van het programma begint weer op Net 5.

Het Holland Festival lijkt volgend jaar niet door te gaan nu staatssecretaris van Cultuur Van der Ploeg heeft besloten geen extra geld vrij te maken voor het noodlijdende festival van de internationale cultuur. Een commissie onder leiding van oud-minister Sorgdrager presenteerde onlangs een advies om het subsidiebedrag voor het Holland Festival de komende jaren te verhogen tot 10 miljoen gulden in 2004. Het ministerie zegt echter geen geld beschikbaar te hebben voor de uitvoering van het advies. Hierdoor lijkt de editie 2002 definitief van de baan te zijn en is ook het doorgaan van volgende edities zeer onwaarschijnlijk geworden.

Een publiciteitsstunt in Amsterdam rond ‘Invincible’, de nieuwste cd van Michael Jackson, is dinsdagmorgen mislukt. Vlak na middernacht zou platenwinkel Free Record Shop in de Kalverstraat haar deuren openen voor nachtverkoop van het album. Op het laatste moment verbood de gemeente Amsterdam het initiatief.

Het Algemeen dagblad heeft haar website gisteravond in een nieuw jasje gestoken. Belangrijkste doel was de overzichtelijkheid te vergroten. Bij de oude website moest vaak diep naar beneden worden gescrold; nu is het belangrijkste nieuws in één oogopslag te zien. De website is ingedeeld in zes kanalen: Nieuws, Sport, Internet en PC, Consument en Geld, Gezondheid en Vrije Tijd.

De wedstrijd ADO Den Haag – Excelsior die maandagavond in het Zuiderpark werd gespeeld en door TV West werd uitgezonden is door een groot aantal mensen via deze regionale zender bekeken. De kijkcijfers van Intomart wijzen uit dat in het tijdvak van 19.45 tot 22.15 uur het bereik van TV West 13% was. Dit betekent dat één op de zeven inwoners, (200.000 mensen) in het uitzendgebied, de regio Zuid-Holland Noord, de wedstrijd heeft gezien. TV West zendt de thuiswedstrijden van ADO nu sinds enkele maanden uit en blijft dit in ieder geval tot de winterstop doen.

RTV Noord houdt onverkort vast aan een verhuizing naar de voormalige Helpmancentrale. Het accountantsrapport dat de overkoepelende organisatie van regionale omroepen (ROOS) dit weekend bekendmaakte, waaruit blijkt dat de financiële situatie van de omroepen penibel is, doet daar volgens directeur Roel Dijkhuis niets aan af. Als het aan Dijkhuis ligt, worden de onderhandelingen over de verbouw van de centrale tot mediacentrum zo snel mogelijk afgerond.

De succesvolle film ‘Soldaat van Oranje’ van regisseur Paul Verhoeven krijgt een vervolg. Na jaren van geruchten, wordt nu daadwerkelijk gewerkt aan een Soldaat van Oranje 2. De regie en het scenario zijn deze keer in handen van Jean van de Velde, die eerder onder meer ‘Lek’ en ‘All Stars’ maakte.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

De Groenman-taalprijs wordt dit jaar toegekend aan Ivo de Wijs. De tweejaarlijkse prijs is ingesteld door de stichting Let Op Uw Taal (LOUT) voor degene die zich onderscheidt door goed en creatief Nederlands taalgebruik. Ivo presenteert al jaren het VARA-programma Vroege Vogels en oogst veel waardering voor zijn werk.

Deze week geeft KinkFM exclusief het album van 1 Giant Leap weg! Luister elke avond naar Avondland (18.00 – 21.00) om te horen hoe je een exemplaar kan bemachtigen. Voor degenen die niet zo gelukkig zijn om het album direct in handen te krijgen, is er een audio-stream van het nummer “Braided hair” via de kink-site beschikbaar!

De reportage ‘Het Schone van dromen’ van Annemarie van Zweeden is in Keulen bekroond met de Televisieprijs Civis Europe 2001. De Westdeutsche Rundfunk (WDR) heeft dat dinsdag bekendgemaakt. De documentaire over vijf schoonmakers op luchthaven Schiphol is in mei en juni uitgezonden door de IKON.

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft beslag gelegd op een videoband van de lokale televisiezender AT5 waarop te zien is hoe een Amerikaanse toerist op NS-station Lelylaan met geweld wordt bestolen. Het OM hoopt hiermee achter de identiteit van de dader(s) te komen, aldus een woordvoerder van het parket maandag. Een cameraploeg van AT5 was toevallig aan het filmen op het station, waar de laatste tijd veel berovingen plaatsvinden, toen de Amerikaan met geweld werd beroofd.

Yorin FM presenteert op zaterdag 15 december de negende editie van de “Mega Music Dance Experience” in de Jaarbeurs in Utrecht. De naar verwachting 25.000 bezoekers worden getrakteerd op dampende live sets van DJ’s als Erick-E, Jurgen, Jean, Tom Harding, Johan Gielen en Klubbheads, Dance Nation, Lasgo en Alcazar. Toegangsbewijzen kosten maar FL 65,-

Binnenkort wordt op tv het nieuwe promotiefilmpje van Radio 4 uitgezonden. Op de website van Radio 4 is de spot nu al te bekijken met Realplayer. De muziek in de spot is afkomstig uit de 4e symfonie van Schumann.

Klanten van Casema ‘digitaal’ kunnen vanaf donderdag de nieuwszender Al Jazeera via de kabel ontvangen.Velen hadden daarom verzocht.Al Jazeera zendt veel nieuws over Afghanistan uit.

Programmamaker Rob Muntz, door de VPRO ontslagen voor zijn Hitler-act in Wenen, gaat bij de lokale Amsterdamse omroep AT5 werken.

Acteur Aart Staartjes, bekend als onder meer Meneer Aart in Sesamstraat, heeft een Gouden Cinekidleeuw voor zijn hele oeuvre gekregen op het jaarlijkse Cinekidfestival voor jeugdfilm en -televisie in Amsterdam.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.

Tot morgen.

Gerelateerde berichten