Kort nieuws op Vrijdag 2 November 2001

[05.10 uur]
Goedemorgen.

Een aantal grote uitgeverijen van dagbladen gaat samenwerken bij de bezorging van kranten. Hiermee hopen zij al jaren durende problemen rond de bezorging te voorkomen. Het gaat om kranten van de uitgeverijen PCM, de Telegraaf en Wegener. De uitgeverijen willen meer aandacht besteden aan de werving van krantenbezorgers en het verminderen van fouten bij de bestellingen. In de regio’s Utrecht en Amersfoort start komende zomer een proefproject van een jaar.

De zender BBC Prima is vanaf heden te zien via (kabelmaatschappij) Casema’s Etalagekanaal. BBC Prime is “the best of”-zender van de Engelse publieke omroep BBC. BBC Prime vervangt hiermee de Hindoestaanse filmzender Bollywood for You.

Twee vooraanstaande Zweedse dagbladen vragen hun lezers vanaf januari een vergoeding voor de krant op internet. Het gaat om Dagens Industri en Aftonbladet. Dertig regionale Zweedse kranten zouden het voorbeeld volgend jaar willen volgen. Het bedrijf Spacecoin heeft een betaalsysteem voor webbedrijven ontwikkeld.

Kees Boonman (47) wordt per 1 december adjunct-hoofdredacteur van KRO’s actualiteitenrubriek Netwerk. Hij was acht jaar politiek redacteur bij het NOS-Journaal.

Vandaag is het exact vijf jaar geleden dat de regionale zender TV West met haar uitzendingen begon. Ter gelegenheid van dit jubileum zendt TV West vanavond (19.15, 21.15 en 22.30 uur ) een speciaal programma uit onder de titel ‘Vijf jaar TV West’.

Diewertje Blok presenteert vanaf 14 november dagelijks het Sinterklaas-Journaal op Z@ppelin. Alle nieuwtjes over de Goedheiligman zijn te zien in dit journaal. Op de Z@ppelin-site zijn tegelijkertijd interactieve verrassingen te vinden. De Woudrichemse intocht van vorig jaar is on line te bekijken.

Fons van Westerloo (SBS) heeft een brief op poten gestuurd naar KRO’s ‘Reporter’. Van Westerloo verwijt de makers van de documentaire over Endemol dat deze eenzijdig te werk zijn gegaan. In het programma wordt gesteld dat de tv-producent bij de publieke omroepen jarenlang te hoge bedragen in rekening zou hebben gebracht. Endemol zou bij het NOB bedongen kortingen niet doorgeven aan de omroepen.

De TROS zendt elke zondag het programma ‘TROS Uitkompas‘ uit. In dit programma krijgt de kijker uitgaanstips op allerlei gebied. Aanstaande zondag aandacht voor hoofdrolspeler Wilbert Gieske uit de musical A Chorus Line.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

De luisteraars van Yorin FM konden tot vandaag het eiland “Frenchman Cave” winnen. Dit eiland ligt in de Caraïbische Zee. De finale om deze lucratieve hoofdprijs te winnen vandaag gehouden in Baja Beach Club te Rotterdam. Dan zal in een afvalrace de uiteindelijke winnaar bekend worden gemaakt.

Het zeer populaire programma Taxi keert zal terug keren op de Nederlandse televisie. Vanaf vandaag zal een nieuwe chauffeur (Joris Linssen) mensen laten vertellen in een taxi over hun alledaagse leven. Het programma stopte twee jaar geleden bij de NCRV omdat het te bekend werd.

Zaterdag 3 NOVEMBER, tussen 21.15 en 21.45 uur, is bij SBS 6 de vierde aflevering van ‘Ushi & Van Dijk’ te zien. In dit programma neemt de verborgen camera een prominente plaats in. Hierdoor zijn Ushi en Wendy van Dijk in staat zijn om mensen, bekend en onbekend, goed in de maling te nemen. In deze aflevering overvalt Wendy Gerard Joling, die een afspraak heeft bij Madame Tussaud. De Japanse journaliste Ushi heeft een interview met de populairste Britse chef-kok van dit moment Jamie Oliver.

De blonde vamp Nikita is vanaf zondag 4 NOVEMBER aanstaande weer terug op de buis. Nikita, gespeeld door Peta Wilson, gaat haar vijfde seizoen in bij Yorin. Nikita zal zich uiteraard met gevaar voor eigen leven inzetten voor de geheime operaties van Section One.

NOS Studio Sport zendt zondag 4 NOVEMBER 2001 rechtstreeks op Nederland 2 (16.55-19.55 uur) de Marathon van New York uit. De marathon is de eerste grote sportmanifestatie die in New York gehouden wordt sinds de aanslag op de torens van het World Trade Center op 11 september jongstleden.

Zondag is het zover. De laatste negen kandidaten van ‘Expeditie Robinson 2001’ worden samengevoegd. De tweede en vooral ook hardere etappe van het programma begint weer op Net 5.

Volgens oud-staatssecretaris D. Tommel, die bemiddelt in de zendmastproblematiek in het zuidelijk deel van de provincie, zijn er geen alternatieven meer voorradig. De enige keus die er is, wordt echter geblokkeerd door de Lopikse gemeenteraad. Die heeft een ‘over mijn lijk’-strategie uitgestippeld en weigert een zendmast toe te staan in Benschop. Tommel stelde in mei van dit jaar een oplossing voor om de overlast van de zendmasten te beperken. Volgens hem moest de 675-frequentie, die nu bij het zendstation Lopik bij Zenderpark staat, naar een locatie ten oosten van het een MOB–complex (militaire opslagplaats) bij Benschop.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.

Bijna weekend, en …..

Gerelateerde berichten