Search
Close this search box.

Colorful Radio opgenomen in NRG

Colorful Radio maakt sinds kort deel uit van de NRG, de Nederlandse Radiogroep. De NRG is vastbesloten Colorful Radio via de FM uit te bouwen tot een van de grootste zenders van Nederland.

Wie is Colorfull
Colorful Radio is het feestje op de radio: kleurrijk en swingend. De zender draait buiten de urban en latin-hits veel jammin’ classics, hits die zijn uitgegroeid tot klassiekers, met de nadruk op dansbaar repertoire: Sex Machine, Jamaica Funk en Brick House. Jammin’ classics is een van de snelstgroeiende formats in de Verenigde Staten. Het wil meeliften op de populariteit van disco, soul, dance classics en de jaren-tachtig-revival.

Tumba-festival
Colorful Radio heeft als enige Nederlandse zender oog voor de veranderende bevolkingssamenstelling. Colorful draait ook muziek uit niet-westerse landen, zoals wereldmuziek, r&b, salsa en rai.
Aanstaande vrijdagnacht zal Colorful Radio het populairste station van Nederland zijn als Colorful het Tumba-festival uitzendt, live vanaf de Nederlandse Antillen.

Kabel
Colorful Radio heeft via de kabel een nagenoeg landelijke dekking. Het station is sinds vorige week ook te horen in Amsterdam. Colorful Radio zendt uit vanuit het NRG-studiocomplex in Amsterdam.

Ronald van der Meijden van Colorful Radio: “Nu Colorful Radio behoort tot de NRG is de continuiteit van de zender verzekerd. Het station maakt deel uit van een ambitieuze en dynamische mediagroep. Colorful kan nu meegroeien met de NRG.”

Samenwerking Aloha
Colorful Radio gaat nauw samenwerken met Aloha, het succesvolle muziekblad dat wordt uitgegeven door de NTG, het zusterbedrijf van de NRG. In samenwerking met Aloha zullen programma’s ontwikkeld worden met ondersteuning van het blad. Daarnaast zal samenwerking op sales-gebied plaatsvinden. Adverteerders kunnen combinatie-pakketten kopen met plaatsing in de NTG-bladen en op Colorful Radio. Hierbij wordt het marktleiderschap van de NTG op muziekgebied verder uitgebouwd.

NRG-directeur Martin Bosma: “Colorful Radio was de afgelopen jaren een stand-alone-zender, die er niet slaagde haar succes bij de luisteraars om te zetten in succes bij de adverteerders. Onder de vleugels van de NRG en in samenwerking met de NTG ontstaat nu een solide basis voor een gezonde radiozender. Volgende week presenteren wij een topnaam uit de Nederlandse media die Colorful extra dynamiek zal geven.”

Veiling
Het bedrijf gaat op de FM twee zenders exploiteren: de nieuwszender Nieuws FM en Colorful Radio.
De NRG doet mee aan de herverdeling van FM-frequenties. De investeringen om Colorful aan te kopen en verder te ontwikkelen werd genomen na bestudering van politieke en juridische beslissingen.

Martin Bosma: “De Kamer is twee keer akkoord gegaan met de veiling: door het aannemen van de Telecomwet en van de motie Kamp. Het kabinet heeft eveneens meerdere malen tot de veiling besloten en er zijn ook twee recente juridische uitspraken. Wij zijn op 11 mei 1996 begonnen ons voor te bereiden op de veiling die in 1997 voor het eerst op de agenda stond. Wij verwachten dat het Kabinet binnenkort een datum bekend maakt voor de veiling.”

De NRG maakt deel uit van de IMCA Group. IMCA is een van de grootste bedrijven van Nederland op het gebied van vastgoed. IMCA wordt geleid door de dynamische ondernemer Erik de Vlieger. [M]

Gerelateerde berichten