Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort media nieuws: dinsdag 7 mei 2002 [update 17.30]

[16.30 uur]
Goedemiddag.

Frits Barend en Henk van Dorp stoppen met het verkiezingsprogramma Villa BvD, dat dagelijks vanuit het Scheveningse Kurhaus wordt uitgezonden. Vanaf vandaag heet het programma weer ‘Barend en Van Dorp’.

Paul van der Lugt, zendercoördinator van 3FM: ‘De uitzending met 3FM-presentator Ruud de Wild was fantastisch. Fortuyn reageerde heel erg sprankelend op Ruuds vragen. Ruud vroeg hem: Hoe oud wil je worden? Fortuyn zei: ”Toen ik een jaar of 14 was, dacht ik: ik word 86, 87. En dat is nooit meer weggegaan.” .” Ze hebben het verder niet over dreigementen gehad.
Lees hier verder

Radio 3FM, SkyRadio en Radioo538 houden om 18 uur 1 minuut stilte.

Het door de Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking (ROOS) georganiseerde lijsttrekkersdebat op 12 mei wat uitgezonden zou worden door alle regionale omroepen gaat in verband met de moord op Pim Fortuyn niet door.

De Twentsche Courant Tubantia heeft dinsdagmorgen een overlijdensadvertentie geweigerd voor de vermoorde Pim Fortuyn, omdat de krant de inhoud ongepast vindt. De initiatiefnemer legt in de advertentietekst een link naar het oorlogsverleden van de krant.

Onbekenden willen vanavond in het centrum van Rotterdam een stille tocht houden ter herdenking van Pim Fortuyn. Voor het stadhuis aan de Coolsingel worden daartoe oproepen verspreid. De pamfletten zijn niet ondertekend. U kunt vanavond een live video-verslag volgen op Rijnmond.nl.

Wegener heeft haar 50-procents belang in TV8 Mediaprodukties verkocht aan Stichting Regionale Omroep Brabant Televisie dat nu volledig eigenaar wordt. TV8 Mediaprodukties houdt zich bezig met de acquisitie van TVcommercials en de productie van televisieprogramma’s.

De initiatiefnemers van ‘Pim, de Musical’ hebben hun project gestaakt. Het idee voor een musical over Pim Fortuyn werd begin april als radiograp geboren. Het initiatief van Op Sterk Water Theater en 3FM-dj Roeland van Zeijst (AVRO) lokte zoveel positieve reacties uit dat alsnog werd besloten de productie kleinschalig te realiseren. Na de aanslag zien de organisatoren daar dus van af, zo heeft AVRO Radio bekendgemaakt.

Hans van den Emster (56) treedt als adjunct-hoofdredacteur toe tot de redactieleiding van Radio Rijnmond. Van den Emster werkt al sinds 1989 bij Radio Rijnmond als onder meer nieuwslezer en presentator van verscheidene nieuwsprogramma’s. Hij volgt in zijn nieuwe functie Natascha Kuit op.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Naast de vrza radiokampweek die van 4 t/m 12 mei gehouden wordt is er op donderdag 9 mei ook weer een radiomarkt op vakantiedorp de jutberg in Laagsoeren naast Dieren van 8 tot 17 uur.

De programmering van alle omroepen in Nederland is aangepast in verband met de dood van Pim Fortuyn. Raadpleeg de teletekst voor alle programma’s.

Veronica heeft besloten om de vierde try-out uitzending van Veronica op TMF een week uit te stellen in verband met het overlijden van Pim Fortuyn. De vierde try-out van Veronica zal worden gepresenteerd door Keith Davis. Hij is een acteur die aan zijn grote doorbraak werkt in New York.

Vanmiddag even na 4 uur werd duidelijk dat de uitzending van Ruud de wild toch doorging. Dit was tot op het laatste moment nog onduidelijk. Vanavond zijn Ruud de Wild, Sander de Heer en Jeroen Kijk in de Vegte te gast in de tv-uitzending van Barend en van Dorp.

Vorige week werd bekend dat er een gat in de TMF-site zat, waardoor persoonsgegevens van kijkers voor iedereen toegankelijk waren. De TMF-site is vandaag voor een gedeelte offline gehaald. De oorzaak is nog steeds een beveiligingslek De site blijft tot vrijdag offline maar dat is geen harde deadline, maar het kan ook langer duren.

Vandaag is de middagkrant Rotterdams Dagblad met een extra editie ’s ochtends verschenen met daarin veel nieuws over de dood van de Rotterdamse politicus Pim Fortuyn. De krant (tienduizend exemplaren) waren alleen los te koop.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.