Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort media nieuws: donderdag 30 mei 2002 [Deel 2]

[17.00 uur]
Goedemiddag.

Een van de meest spraakmakende artiesten uit de jaren ’80 zit aanstaande zaterdagavond bij CITY FM in de studio: Samantha Fox. Het Engelse sex-symbool is deze week in Nederland voor een optreden in Ahoy’ en wilde graag van de gelegenheid gebruik maken om bij CITY FM ‘de Flashback Party’ mee te presenteren. ‘De Flashback Party’ is wekelijks te horen op CityFM, iedere zaterdag van 19.00 uur tot 23.00 uur.

De Australische mediamagnaat Rupert Murdoch onderzoekt plannen om 1 miljard dollar te investeren in de Italiaanse betaal-tv-markt. Onderdeel van de plannen is de overname van Telepiu.

De 44 jarige Bart Römer (hoofd tv-amusement KRO) gaat per 15 augustus weg bij die omroep na onenigheid met mediadirecteur Ton Verlind. Beide leidinggevenden zijn het niet eens over de wijze waarop de verschillende afdelingen moeten worden aangestuurd. Römer blijft tot het eind van het jaar nog wel aan als adviseur voor enkele projecten.

De vroegere manager van Herman Brood, Koos van Dijk, geeft zaterdag de aftrap voor de zesde muzikantendag. Op deze dag, die wordt gehouden in de Melkweg en de Amuse Bouche in Amsterdam, kunnen (beginnende) muzikanten hun vakbroeders alles vragen over het maken van muziek en alles wat daarbij komt kijken.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

De KRO stopt vanaf 2003 met het mede-uitzenden van het spelletje Get the Picture op Ned1 (AVRO/KRO). Met ingang van 2003 zendt de AVRO het alleen uit. Lucille Werner neemt in het najaar de presentatie over van Paula Udondek. Zij gaat bij de KRO het muziekprogramma De Notenclub presenteren.

Het muziekprogramma Vrije Geluiden van de VPRO en de NPS gepresenteerd door Hans Flupsen zal zeer waarschijnlijk in het najaar niet meer te zien zijn op de Nederlandse televisie. De NPS stopt haar medewerking in ieder geval op zondagochtend op Nederland 3, de VPRO probeert rond het bewuste uitzendtijdstip (zondag 11.00 uur) een ander muziekprogramma te maken. De VPRO krijgt in het nieuwe seizoen ook een muziekblok van 75 minuten op de late dinsdagavond op Ned 3 met de naam Round About Midnight (RAM)

De maand mei stond bij Sky Radio 100.7 FM in het teken van het nieuwe zangtalent David Charvet en zijn zomerhit Leap of Faith, die op dit moment hoog genoteerd staat in de Nederlandse hitlijsten. Als afsluiting van de David Charvet acties, komt de Frans-Amerikaanse zanger aanstaande zaterdag chatten bij het non-stop muziekstation vanaf 12 uur ’s middags via de site Skyradio.nl

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.