Kort media nieuws: maandag 27 mei 2002

[16.00 uur]
Goedemiddag.

BNN zendt onder de noemer ‘Live fast, die young’ aanstaande woensdag in een rechtstreekse uitzending van 20.25 tot 22.25 uur op Ned 2 een avondvullend programma uit ter nagedachtenis aan hun overleden voorzitter Bart de Graaff. Jeroen Pauw. voert gesprekken met diverse gasten over Bart de Graaff. Vanmiddag zal Ruud de Wild op de radio al aandacht besteed aan het overlijden van de Graaff. Bart wordt donderdag in besloten kring begraven

RTL5 heeft voor de komende drie jaar de tv-rechten verworven van het tennistoernooi Wimbledon in Groot-Brittanië. Vanaf 24 juni rond 13.00 uur zendt het commerciële station het evenement uit, vanuit een studio naast de tennisvelden in Londen.

Tv-presentator Carlo Boszhard speelt deze zomer de rol van DJ Monty in de musical Saturday Night Fever. Hij vervangt Michael Diederich vanaf 2 juli t/m 25 augustus in het Utrechtse Beatrix Theater.

Net 5 gaat vanaf het najaar een nieuwe Nederlandse dramaserie uitzenden. In ‘Meiden van de Wit’ staan de verwikkelingen op een melkfabriek centraal. De hoofdrollen zullen vertolkt worden door Angela Schijf en Frederique Huydts.

NOS Studio Sport doet vanaf vandaag uitgebreid verslag van Roland Garros. Het Grand Slam tennistoernooi in Parijs duurt tot en met 9 juni. Overdag tussen 12.10 en 17.55 uur doet Studio Sport verslag van de wedstrijden op Nederland 2. Tussen 19.35 en 20.15 uur volgen er op Nederland 2 beelden van het verdere verloop van de wedstrijden of samenvattingen. ’s Avonds krijgt de kijker in het Sportjournaal om 22.15 uur op Nederland 3 een overzicht van de belangrijkste sportprestaties van het toernooi.

De NPS-programma’s ‘Van Gewest tot Gewest’ en ‘Urbania’ keren in het nieuwe seizoen terug als een programma. In ‘Gewest’ wordt een beeld geschetst van het multiculturele karakter van Nederland. ‘Gewest’ zal worden gepresenteerd door Aldith Hunkar. Zij werkt momenteel nog voor het NOS Journaal.

Sapperdeflap: Producent Endemol gaat 26 nieuwe afleveringen maken van de jeugdserie ‘Pipo de Clown’. Elke aflevering duurt een kwartier. Het is nog onduidelijk welke acteur in de huid van Pipo kruipt. Op welke zender de serie te zien zal zijn is eveneens onbekend. Endemol is daarvoor nog in onderhandeling met een publieke omroep over het uitzenden van de serie. Naast een serie komt er waarschijnlijk ook een bioscoopfilm met de clown. Het casten voor de nieuwe Pipo en zijn lieve Mamaloe is al begonnen, maar daarover zwijgt men in alle talen. In het geruchtencircuit wordt gefluisterd dat Paul de Leeuw zal worden gevraagd de rol van Dikke Deur op zich te nemen.

Vanaf dinsdag 28 mei begint de KRO met een nieuw wekelijks praatprogramma. Presentator Leo Fijen bespreekt in ‘In de Schaduw van het Nieuws’ uiteenlopende zaken, die actueel zijn in de Nederlandse samenleving. De eerste aflevering gaat over zinloos geweld.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

RTL 4 brengt vanaf september de nieuwe ziekenhuisserie ‘Intensive Care’ op het scherm. De hoofdrollen in deze serie zijn weggelegd voor de relatief onbekende acteurs Hymke de Vries en Mark Rietman. Momenteel zendt Net 5 met ‘Trauma 24/7’ ook al een ziekenhuisserie uit. De NCRV komt dit najaar eveneens met een ziekenhuisserie, getiteld ‘Hartslag’.

Zangeres Marie N uit Letland heeft zaterdagavond het Eurovisie Songfestival gewonnen in de Estlandse hoofdstad Talinn. Met het nummer ‘I Wanna’ verwierf ze in totaal 176 punten. Volgend jaar zal Denemarken thuis blijven, zij behaalde 7 punten.

Sinds 24 mei is de vernieuwde website Radiodocumentaire.nl te zien op internet. Radiodocumentaire is een website van de publieke omroep, geïnitieerd door de RVU educatieve omroep en belicht radiodocumentaires en radiodrama. Onderverdeeld in de categorieen Luisteren, Maken en Weten biedt de website veel audio-opnamen, artikelen, interviews, transcripties en nieuwtjes voor luisteraars en radiomakers. Daarbij worden de archieven van alle publieke omroepen die radiodocumentaires en radiodrama maken zoveel mogelijk centraal ontsloten.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Na 38 jaar wordt de ziekenomroep Radio CWZ, van het gelijknamige ziekenhuis Canisus Wilhelmina in Nijmegen opgeheven. Bij de huisomroepen werkte 65 medewerkers. De laatste uitzending is op 5 juli 2002

Door een technische storing is de website van het Algemeen Dagblad vanochtend vroeg niet ververst. Om 11.00 waren de problemen verholpen.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.