Kort media nieuws: donderdag 13 juni 2002

De Wereldomroep heeft de tweede prijs gewonnen bij het Radioconcours van het Shanghai Internationaal Muziekfestival. Het 50 minuten durend programma met een overzicht van typisch Nederlandse muziek en artiesten werd gepresenteerd door Xiaojia Xu van de Muziekafdeling van de Wereldomroep. Het doel van het programma is de Chinese bevolking bekend te maken met de Nederlandse cultuur. Met muziek probeert de Wereldomroep een brug te vormen tussen de twee uiteenlopende culturen.

Het imperium van de Duitse mediamagnaat Leo Kirch lijkt niet meer te redden. De moedermaatschappij TaurusHolding en de belangrijke dochteronderneming KirchBeteiligungen hebben uitstel van betaling aangevraagd. Kirch moest op 8 april al surceance aanvragen voor zijn belangrijkste activiteiten in de Duitse televisiewereld, gebundeld in KirchMedia.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Het forum op de website van het Algemeen Dagblad weer te bereiken. Het discussieplatform op AD.nl was eerder uit de lucht gehaald na herhaaldelijke bedreigingen en scheldpartijen. Een bezoeker die nu een bijdrage wil plaatsen zal wel zich eerst moeten registeren. In deze aanmeldprocedure wordt de bezoeker gevraagd een zogeheten ‘login naam’ en e-mailadres in te voeren. Mensen die kwetsende en beledigende berichten plaatsen kunnen hierdoor uit het forum worden geweerd.

Sinds maandag is de regionale commerciële omroep Hotradio uit het oosten van Nederland ook via het internet te beluisteren. Op de voorpagina van Radio.nl en op de site van HotRadio vind u een link naar de stream.

De organisatie van het inmiddels uitverkochte Dance Valley heeft woensdag de programmering van het festival bekendgemaakt. In het recreatiegebied Spaarnwoude kunnen dit jaar op 3 augustus 40.000 liefhebbers genieten van deze ,,ultieme oase van dance-cultuur”. Vorig jaar trok het festival 80.000 bezoekers.

AVRO, KRO en NCRV gaan onderzoeken of zij na het stopzetten van KRO’s Ontbijt TV gezamenlijk een nieuw ochtendprogramma kunnen maken. Zij willen daarvoor organisatorisch en financieel samenwerken. Omdat de KRO de kosten van Ontbijt TV niet langer alleen kan dragen, werd een aantal weken geleden besloten met dat programma te stoppen.De laatste uitzending van Ontbijt TV is op 28 juni.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

De tv-matrozen Peppi & Kokki zijn vanaf 17 juni weer te zien op de buis. Kindernet Z@ppelin (Nederland 3) laat oude afleveringen van het stel herleven in het zomerprogramma Z@ppAchteruit, waarin oude kinderprogramma’s weer eens de revue passeren.

Jacobine Geel start per 1 september als programmamaker/presentator bij de NCRV. De theologe gaat aan de slag bij het programma ‘Heilig vuur’ en zal meedenken over de vorm en inhoud van nieuwe levensbeschouwelijke programma’s. Geel werkte tot nu toe voor radio- en televisieprogramma’s van de IKON.

Bijna 1 miljoen Vlamingen (996.300) hebben maandag tussen 11 en 13 uur de WK-wedstrijd Tunesië-België gevolgd op TV 1 of Canvas. De wedstrijd werd immers op beide netten tegelijk uitgezonden en dat leverde de VRT een gezamenlijk marktaandeel op van 88,4 procent.

De enige gouden Effie is dinsdagavond in het Amsterdamse Tropenmuseum uitgereikt aan Centraal Beheer Achmea voor ‘Even Apeldoorn bellen’. Zilveren Effies waren er voor de campagnes van Friesche Vlag, eveneens Result DDB, en Citroën van BLRS Advertising.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.