Veronica Belgie uit de lucht gehaald

Sinds enkele maanden was er in het Brusselse Sterrebeek (Belgie) een radiopiraat actief die 24 per dag het signaal van het Nederlandse Radio Veronica doorstuurde via de 87.5 MHz in stereo en met ‘VERONICA’ op het RDS-scherm.

Vanmorgen kwam er een einde aan deze uitzendingen. De B.I.P.T. (in Nederland is dit de RDR / Divisie Telecom) heeft de zender in beslag genomen, zo liet men de mediasite van België (iRadio) weten.

De piraat betreurt in een korte reactie de houding van de Vlaamse Gemeenschap:

‘Ik stuurde een signaal door via een vrije frequentie en stoorde daar niemand mee door mijn vrije frequentie. Ik koos voor Veronica omdat ik volledig achter het product stond. Bovendien wilde ik bewijzen dat wat in Wallonië al sinds jaar en dag door de vingers wordt gezien, in Vlaanderen
helemaal uit den boze is.

Er wordt in dit land al jaren met 2 maten en gewichten gewogen. Als voorbeeld haal ik de 104.3 MHz in Brussel aan, een zender van radio Contact+. Zij zenden al sinds langere tijd illegaal uit vanuit Brussel en storen daar bovendien Vlaamse stations in Westerlo, Leuven, Zele en Aalst mee.

Via de lange arm van Freddy Neyts van radio Contact, die vertegenwoordigt is/was in het CSA (Waalse tegenhanger VCM), werd hiertegen helemaal niet opgetreden! Dat het station storingen veroorzaakte aan het adres van verschillende Vlaamse stations liet datzelfde CSA blijkbaar koud. En zo zijn er in Wallonië nog meer illegale stations bezig. Er bestaat zelfs illegaal Waals netwerk (Sud Radio). Ik vraag mij dan ook af of ik niet beter naar Wallonië zou verhuizen??’

Reacties en steunbetuigingen aan het adres van de piraat zijn welkom op 0495/540 220 of via e-mail op fretzaus@yahoo.com

Meer nieuws leest hier.