Kort media nieuws: maandag 1 juli 2002

[15.50 uur]

De directie van NOB bestaat vanaf 15 juni uit Ton Tekstra (52), Kees Schouten (54) en Erik Huizer (44). NOB is het multimedia uitzendbedrijf dat is voortgekomen uit de herstructurering van het Nederlands Omroepproduktie Bedrijf.

Het Hilversumse multimediabedrijf Angry Bytes heeft een overeenkomst gesloten met Radio 3FM voor de bouw van de nieuwe website voor het radiostation. De oplevering van de eerste fase staat reeds voor deze zomer gepland. De site zal een compleet nieuw design krijgen.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

De directie van Hazewinkel Pers is tevreden over het volgens haar beperkte aantal opzeggingen na het ontstaan van het Dagblad van het Noorden. In totaal hebben 5000 lezers. Deze krant is in april voor het eerst verschenen na een fusie tussen het Nieuwsblad van het Noorden met het Groninger Dagblad en de Drentse Courant.

Er is een principe-akkoord cao voor dagbladjournalisten. Hoofdpunten: zijn een looptijd van 12 maanden: van 1 januari 2002 tot en met 31 december 2002. De salarissen en salarisschalen worden structureel verhoogd per 1 januari 2002 met 2,5%

Martijn Sanders is opnieuw voor een periode van vijf jaar benoemd tot voorzitter van de AVRO zo liet de verenigingsraad van de omroep weten. Sanders is onder meer initiatiefnemer van de vernieuwde bestuursstructuur van de AVRO die in 2000 is ingegaan. Volgens de AVRO is onder zijn voorzitterschap de omroep ‘gekanteld’ naar een inhoudsgerichte organisatie.

Naar schatting 1,5 miljard mensen keken zondag op televisie de finale van het WK voetbal in het Japanse Yokohama. Daarmee is de wedstrijd tussen Brazilië en Duitsland het best bekeken evenement in de televisiegeschiedenis.

Een ochtendje golfen met Harry Mens voor 275 euro. Een schaatspak van Bart Veldkamp voor 450 euro. Of twee zwartsuede laarsjes met franje van Vanessa voor 375 euro. Dat waren zaterdag de meest opvallende items op een veiling van de regionale omroep RTV West. In totaal werd er 50.000 euro bij elkaar gesprokkeld voor het goede doel: de inrichting van een theater voor verstandelijk gehandicapten in het Zuiderpark in Den Haag. De veiling, rechtstreeks uitgezonden op TV West.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

In week 25 (17 t/m 23 juni 2002) is in totaal voor € 7.060.033,- aan radiocommercials uitgezonden op de Nederlandse radiozenders. Dit blijkt uit de gegevens van BBC De Media en Reclame Bank, welke de bruto mediabestedingen van adverteerders in Nederland registreert. Rabobank is met een bruto radiobudget van € 297.005,- de grootste radio-adverteerder geweest. Op de tweede plaats staat Specsavers met € 229.743,-. Ministerie van Binnenlandse Zaken is de nummer drie en heeft voor een bruto bedrag van € 215.830,- aan radiocommercials uit laten zenden.

De crew van Stenders Vroeg is druk bezig met het schrijven van de leukste zomerhit allertijden. Luisteraars kunnen daarbij helpen. De muziek is er al, nu de tekst nog. Je kunt iedere dag een zinnetje aandragen zodat er langzamerhand een super zomerhit ontstaat! Meer info leest u bij stendersvroeg op Vara.nl

In overleg met Commissie CAI wordt het televisiepakket per 1 juli 2002 gewijzigd in Capelle aan de ijssel door Casema. Het televisieprogramma BBC World wordt vanaf deze datum doorgegeven op kanaal 61+ (793,25 MHz), het kanaal waarop voorheen DSF op experimentele basis te zien was.

De speciale WK-site van NOS Internet is een groot succes geworden. Tussen de start van het WK Voetbal op 31 mei en het einde op 30 juni zijn bijna 20 miljoen pagina’s geraadpleegd door voetballiefhebbers. Dit aantal is een unicum voor een speciale site sinds de start van NOS Internet in 1995. De bijna 20 miljoen pagina’s werden geraadpleegd door in totaal 1.333.293 personen.

Microsoft heeft het uitbrengen van de patch voor zijn mediaspeler aangegrepen om op slinkse wijze de gebruikersvoorwaarden aan te passen. Webwereld zocht het uit en vertelt hierover.

De Wereldomroep heeft dit jaar voor de tweede maal een prijs gewonnen bij het Radioconcours van het Shanghai Internationaal Muziekfestival. Xiaojia Xu van de Muziekafdeling van de Wereldomroep won de prijs “Beste Producer Award 2002 ” met haar muziekprogramma. Het 50 minuten durend programma is een overzicht van typisch Nederlandse muziek en artiesten. Het doel van het programma is de Chinese bevolking bekend te maken met de Nederlandse cultuur. Met muziek probeert de Wereldomroep een brug te vormen tussen de twee uiteenlopende culturen.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.

P.s: Luister ook dinsdag naar het “kleinste radiostationnetje” Radio 3FM tussen 16 en 18 uur.