Kort media nieuws: woensdag 21 augst 2002 [Deel 2]

[16.00 uur]
Goedemiddag.

De VPRO doet komend weekend verslag van het popfestival ‘A Campingflight To Lowlands Paradise’. De hoogtepunten van het festival zijn elke avond te zien op Nederland 3. Op de radio is het evenement rechtstreeks te volgen via Radio 3FM. Dit jaar treden onder anderen Nickelback, Within Temptation en Underworld op in Biddinghuizen.

Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten zijn komend seizoen niet meer te zien in ‘Studio Spaan’. De cabaretiers hebben het te druk met hun theaterwerkzaamheden. Desondanks zal satire een belangrijke rol blijven spelen in ‘Studio Spaan’. Op welke manier dit in het nieuwe seizoen zal gebeuren is nog niet bekend.

FinanceTelevision (FTV), het eerste en enige financiële televisiestation van Nederland, heeft de afgelopen vier weken een explosieve groei van haar kijkcijfers beleefd. FTV bereikt nu elke week ruim 25.000 kijkers op internet. In het begin van het jaar was dat nog circa 10.000 kijkers per week en bij de start van het station in april 2000 nog geen 1000.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Ex-keeper Hans van Breukelen wordt de vaste analyticus bij het voetbalprogramma van SBS 6. Elke vrijdagavond staan bij die zender de wedstrijden uit de Gouden Gids Divisie en de Amstel Cup centraal. De presentatie is in handen van Edward van Cuilenborg.

SBS 6 heeft overeenstemming bereikt met Canal + over het uitlenen van Kees Jansma. Jansma werkt voor Canal +, maar zal na afloop van wedstrijden van het Nederlands Elftal op SBS 6 een analyse geven. Het contract dat Jansma heeft met Canal + staat toe dat hij enkele malen per jaar werkzaamheden mag verrichten voor een andere televisiezender.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

Jan des Bouvrie keert in het nieuwe seizoen niet terug op televisie. SBS 6 heeft het programma ‘Wonen met Jan’ uit de programmering geschrapt wegens tegenvallende kijkcijfers. Des Bouvrie was slechts een seizoen te zien bij SBS 6. Daarvoor maakte hij bij Veronica/Yorin ‘TV Woonmagazine’.

Endemol gaat de formats voor ‘All You Need Is Love’ en ‘Starmaker’ in de Verenigde Staten verkopen. Fox Networks heeft interesse getoond in beide programma’s. Eerder was Endemol al zeer succesvol op de Amerikaanse televisiemarkt met ‘Big Brother’.

De laatste werkdag van RTL-weerman John Bernard nadert al zeer snel Donderdag presenteert hij zijn laatste weervoorspelling. Daarna is om 20.00 uur het afscheidsprogramma ‘John Bernard: dit was het weer’ te zien op RTL4. In deze special is te zien dat de twee verschillende locaties bezoeken die voor Johns carrière van groot belang zijn geweest. De reportage wordt afgewisseld met archiefmateriaal en quotes van oud-collega’s en vrienden van John, zoals Erwin Kroll, Helga van Leur en Loretta Schrijver.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan Radio.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.