Search
Close this search box.

Airplayradio Zet de zender aan

Ook de Airplay Media Groep is al enige tijd aan het procederen voor een eigen FM frequentie in Zwolle voor haar Airplayradio. In de aanloop hierop zijn al pogingen ondernomen om op Internet en via de kabel het hoofd boven water te houden maar dit mocht niet baten. Na onderzoek bleek dat er een frequentie in Zwolle beschikbaar is en die is al internationaal gecoördineerd en dus bruikbaar.

De hoop was dan ook dat Airplayradio een voorlopige vergunning zou krijgen voor gebruik van deze frequentie, die zou uitlopen naar een vergunning voor meerdere jaren.

Marcel Middelveld(Airplay Media Groep): “Nu dit niet het geval is zien wij dan ook geen andere uitweg dan het voorbeeld van Midstad FM, Radio Simone en Hofstad Radio te volgen en de vrije frequentie gewoon in gebruik te nemen, dit besluit is mede genomen doordat Airplayradio anders net als andere collega’s in grote financiële problemen dreigt te komen.”

Ook Airplayradio zal middels haar advocaat de frequentie claimen bij de overheid, of het volledige vermogen van de zender zoals gesteld in het zero base plan direct gehaald zal gaan worden is nog niet duidelijk.

De uiteraard goedgekeurde zender zal in de komende weken geïnstalleerd en aangezet worden op een locatie in Zwolle. Airplay zal de ontwikkelingen scherp in de gaten gehouden, men laat de mogelijkheid open om alsnog te kunnen onderhandelingen met de overheid. [Radio.nl]

Gerelateerde berichten