Search
Close this search box.

Kort media nieuws uit de krant: vrijdag 18 oktober 2002 [Deel 2]

De Publieke Omroep ligt onder vuur. Niet alleen in De Telegraaf maar ook in de Volkskrant en Elsevier verschijnen artikelen waarin Hilversum wordt beticht van geldverspilling, machtswellust, wanbestuur etcetera. Tot nu toe hulde men zich in omroepkringen in stilzwijgen maar de irritatie groeit. ‘Het is allemaal onzin’, aldus voorzitter van de Raad van Bestuur Gerrit Jan Wolffensperger.
Lees hier verder

Herberg de Leeuw is morgenavond vrijwel zeker voor het laatst te zien. De NCRV wil graag dat Paul de Leeuw in plaats van de nog geplande drie afleveringen van Herberg de Leeuw extra uitzendingen van Zo vader, zo zoon gaat opnemen. De omroep is daarover in gesprek met de cabaretier.
Lees hier verder

De journalistenvakbond NVJ noemt de voorwaarden die PCM Uitgevers stelt aan de verzelfstandiging van Het Parool ‘onwaarachtig’. ”De eisen van PCM aan Het Parool zijn zo hoog dat een doorstart van de krant op voorhand wordt getorpedeerd,” zegt NVJ-secretaris Hans Verploeg. De NVJ vindt dat de eisen in strijd zijn met eerdere beloftes van PCM.
Lees hier verder

Na het verdwijnen van Toppop werd het stil op de Nederlandse buis. MTV en TMF namen de rol van het roemruchte AVRO-programma deels over en lange tijd liet Hilversum het daarbij. BNN besloot echter zo’n drie jaar geleden dat het toch weer tijd was voor een popprogramma ‘oude stijl’. Top of the Pops – de door Ruud de Wild gepresenteerde Nederlandse versie van het Britse magazine – beleefde onlangs z’n honderdste aflevering. Er blijkt dus toch weer volop belangstelling voor zo’n programma.
Lees hier verder

Ruim tien jaar was Paul van der Lugt zendercoördinator van Radio 3FM. Toen diende zich één van de banen aan die hij altijd nog op zijn verlanglijstje had staan: algemeen directeur RTV Utrecht. Het bestaansrecht van 3FM staat volgens de zendercoördinator buiten kijf. ‘Zoiets belangrijks als het contact met jongeren kun je niet aan de commerciële omroepen overlaten. Je hebt daarin een publieke taak’
Lees hier verder

Het popfestival Lowlands verschuift volgend jaar naar het laatste weekeinde van augustus. Lowlands, dat tot nu toe werd gehouden in het derde weekeinde van die maand, heeft in 2003 plaats op 29, 30 en 31 augustus. Dat maakte organisator Mojo donderdag bekend.
Lees hier verder

Gerelateerde berichten