Zoek
Sluit dit zoekvak.

Schagen FM bestaat 10 jaar

Komende zondag viert Schagen FM haar 10-jarig bestaan. De basis voor Schagen FM wordt gelegd in 1985. In dat jaar staakte de illegale zender Radio 2000 haar uitzendingen. De initiatiefnemers van toen besloten een legale lokale omroep op te richten. Dat duurde echter nog 7 jaar voordat de eerste uitzending kon worden gemaakt.

In het najaar van 1992 ging Schagen FM uiteindelijk met haar eerste uitzending de lucht in. In 1995 deed de automatisering zijn intrede waardoor de omroep 24 uur per dag in de lucht was. Het uitzendgebied van Schagen FM werd uitgebreid met de gemeente Zijpe, Niedorp en Harenkarspel. In augustus 1997 verhuisde de omroep naar een kantoorpand bij de Spartahal in Schagen. Drie maanden later werd de Schagen FM Beeldkrant gelanceerd.

De omroep is, via enkele omzwervingen op de FM band, sinds september dit jaar te ontvangen op 107,7 FM. Komende zondag wordt het 10 jarig bestaan van Schagen FM gevierd. Van 12.00 tot 18.00 uur kunnen belangstellenden een kijkje in de studio komen nemen tijdens de open dag. Ook zijn op deze dag veel oude radiofragmenten te horen. [Radio.nl]

Gerelateerde berichten