Kort media nieuws: dinsdag 19 november 2002

[10.00 uur]
Goedemorgen.
Vrijdagavond is in het Expocenter FEC in Leeuwarden een nieuw Dominowereldrecord gevestigd. Maar liefst 3.847.295 stenen vielen in een tijdsbestek van 90 minuten om. Dat betekent dat slechts 152.705 stenen bleven staan. Een unieke prestatie. Het hele Dominospektakel was live te volgen bij SBS 6. Tijdens deze vijfde spectaculaire recordpoging met het thema ‘Expressions 4 Millions’ werden in totaal 4.000.000 stenen opgezet.

Nieuwe Revu meldt dat er binnen het team, dat de restyling voorbereid van NOVA, ruzie is ontstaan. Zowel Felix Rottenberg als Ferry Mingelen (Den Haag Vandaag) zouden hebben geclaimd dat ze in het nieuwe NOVA politici mogen interviewen.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

Het radioprogramma “Vader Gaat Op Stap” van Jacques d’Ancona, die bij het regionale radiostation Radio Noord wordt uitgezonden, dreigt te verdwijnen vanwege bezuinigingen bij dit station. d’Ancona zelf heeft nog enkele weken de tijd om zelf nog sponsors voor zijn show over cabaret en het theater te vinden, anders zal definitief het programma uit de Radio Noord-programmering worden geschrapt. Luister hier naar zijn laatste uitzending

In week 45 (4 t/m 10 november 2002) is in totaal voor € 9.187.441,- aan radiocommercials uitgezonden op de Nederlandse radiozenders. Dit blijkt uit de gegevens van BBC De Media en Reclame Bank, welke de bruto mediabestedingen van adverteerders in Nederland registreert. Dutchtone is met een bruto radiobudget van € 369.755,- de grootste radio-adverteerder geweest. Op de tweede plaats staat Rabobank met € 308.194,-. KPN Mobile is de nummer drie en heeft voor een bruto bedrag van € 208.646,- aan radiocommercials uit laten zenden.

De documentaire “De Intieme Dood” van filmmaker ‘Rob Hof’ is door het Duitse Genootschap voor een Humaan Levenseinde bekroont met de jaarlijkse mediaprijs. Hof maakte de documentaire voor het Duitse TV-station ZDF. Hof won in 2001 de Prix Italia voor een film over de terugkeer van Bosnische families naar hun vaderland.

Het camerateam van het nieuwe SBS 6-programma “Jewels & Trends” was net terug van een reportage op Marbella en meteen op de luchthaven Schiphol bestolen van 4 banden met ruwe opnamen voor de aankomende afleveringen. Men hoopt dat de voor een leek onbruikbare banden worden teruggegeven zodat men deze alsnog kan gebruiken.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

Het omroepcao is opgeschort. Na twee onderhandelingsrondes hebben de gezamenlijke bonden geconstateerd dat er een groot gat gaapt tussen de eisen en het bod van de werkgevers. Daarom heeft men besloten het overleg op te schorten tot 13 december a.s.om jullie mening te horen over het huidige pakket.

SBS en Ton van Royen zijn een contract van 5 jaar aangegaan. Samen met Milika Peterson zal van Royen begin volgend jaar in de aanloop naar de verkiezingen het programma “Waar Stem Ik Op ? ” presenteren. Ook blijft hij bij “De Stem Van Nederland”.

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

De zondagavonduitzending van 19.00 uur van NOS Studio Sport heeft (17 november) het hoogste aantal kijkers behaald (3.620.000 kijkers) van de afgelopen tien jaar. Volgens de afdeling Kijk- en Luisteronderzoek (KLO) van Publieke Omroep zijn de zeven samenvattingen van duels uit de Holland Casino Eredivisie, waaronder de klassieker PSV – Feyenoord, een verklaring voor de hoge kijkdichtheid van Studio Sport gisteravond.

Exxact FM (regio Dordrecht) is op 15 november verhuist van de frequentie 96.3 FM naar 95.7 FM. De reden is uiteraard zero base want op 96.3 FM is momenteel een zender gepland voor Radio 10 FM vanuit Loon Op Zand. De frequenties voor Barendrecht en Heerjansdam op 106.4 en 106.8 blijven ongewijzigd.

Heeft uw radiostation / mediabedrijf een vacature open staan, laat het weten aan Radio.nl. Nieuwe vacatures vind u op vacature.radio.nl

Discovery Channel staat de komende twee weken geheel in het teken van de Nieuw-Zeeland. De zevendelige tv-documentaire over wedstrijdzeilen Wind Driven, the art of sailing, wordt vanaf deze week `s avonds uitgezonden tussen 20.30 en 21.00 uur.

Afgelopen zaterdag hebben tussen 12.00 en 13.45 uur een kleine twee miljoen kinderen en ouders naar de intocht van Sinterklaas in Zaltbommel gekeken op Nederland 3 en via Ned2 355.000. Het Sinterklaasjournaal in de drie dagen ervoor trok maar 600.000 kijkers

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan Radio.nl of anoniem via deze pagina Alles is welkom.