Kort media nieuws: dinsdag 5 november 2002

Het zondagavond NET 5-programma ‘Expeditie Robinson 2002’ heeft gemiddeld een miljoen kijkers per aflevering zo laat men weten. Van dit programma is nu ook een CD verschenen met muziek from and inspired by ‘Expeditie Robinson’. De CD bevat onder meer het thema van ‘Expeditie Robinson’ bekend van de blockbuster speelfilm ‘The Rock’.

De TROS brengt in februari 2003 op alle zaterdagavonden (1, 8, 15 en 22 februari) op Nederland 2 de voorrondes voor het Nationaal Songfestival. In het programma strijden in totaal 32 kandidaten (4 keer 8) om een plaats in de finale: het Nationaal Songfestival. Op 1 maart 2003 organiseert de NOS het Nationaal Songfestival in Ahoy’ Rotterdam.

Paul de Leeuw ziet definitief af van een kort geding tegen de NCRV over het vrijgeven van de uitzending over prins Claus. De programmamaker stemt in met openbaarmaking via het internet. Dat heeft de NCRV maandagmiddag gemeld. De uitzending is inmiddels op het internet tezien.

Jan Roelfs (39) treedt per 1 december aanstaande in dienst bij NOS Studio Sport als voetbalcommentator. Roelfs zal zowel commentaar verzorgen bij wedstrijden uit de Holland Casino Eredivisie als bij Europese voetbalwedstrijden. Met de komst van Roelfs bestaat het team van commentaren bij NOS Studio Sport uit acht mensen. Dit zijn Jeroen Grueter, Philip Kooke, Evert ten Napel, Eddy Poelmann, Theo Reitsma, Ron de Rijk, Jan Roelfs en Frank Snoeks.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Demissionair minister-president Balkenende vindt het geen goed plan om de publieke omroep terug te brengen van drie naar twee netten, zoals VVD-leider Zalm voorstelde. Dat zei hij vrijdagavond in het NOS-televisieprogramma Gesprek met de minister-president. De CDA-leider zei dat het goed functioneren van de publieke omroep de inzet van zijn partij is. Vermindering van het aantal netten past daar niet bij, stelde hij.

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

De Nederlands dj Tiesto is door lezers van het Engelse tijdschrift DJ Magazine gekozen tot beste diskjockey ter wereld. Vorig jaar stond Tiesto nog zesde in de jaarlijkse tophonderd van DJ Magazine. Het is voor het eerst in het negenjarige bestaan van de ranglijst dat een niet-Brit nummer een is. Tiesto, die eigenlijk Tijs Verwest heet, kreeg eerder een Zilveren Harp en enkele TMF-awards.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op Radio.nl, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

De bekende slogan ‘Je bent een rund als je met vuurwerk stunt’ is niet langer te horen. De Stichting Consument en Veiligheid heeft voor de anti-vuurwerkcampagne van dit jaar gekozen voor een nieuwe leus: ‘Laat je niet verrassen’. De radio- en tv-spotjes van de nieuwe campagne gaan in december van start.

Per 1 februari 2003 zal Radio192 op de Haagse kabel te horen zijn. De frequentie zal naar verwachting 94.9 Mhz zijn. Happy radio wordt op advies van de programmaraad niet gecontinueerd.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan Radio.nl of anoniem via deze pagina Alles is welkom.