Search
Close this search box.

Kort media nieuws uit de krant: zaterdag 23 november 2002

Radio kan levensgevaarlijk zijn. Een Brits onderzoeksinstituut heeft de noodklok geluid nadat is gebleken dat een radiosysteem voor hulpdiensten de goede werking van medische apparatuur kan belemmeren.
Lees hier verder

De VVD wil dat commerciële omroepen ook aanspraken kunnen maken op geld van de overheid. Dat zegt A. Jorritsma, die in de Tweede Kamer voor de VVD het woord voert over mediazaken, donderdag in NRC Handelsblad.
Lees hier verder

Over een jaar wordt er in Denemarken een Eurovisie Songfestival voor kinderen gehouden. De Europse Omroepunie (EBU) heeft dit donderdag bekendgemaakt.
Lees hier verder

Het merendeel van de ouders (85 procent) wil zelf bepalen wat hun kinderen op tv, video, dvd en in de bioscoop zien. Daarbij vindt 90 procent de Kijkwijzer zinvol waarmee wordt aangegeven voor welke leeftijd een programma of film geschikt is.
Lees hier verder

Het is onwaarschijnlijk dat TMF de komende drie jaar interactieve televisie gaat uitrollen. Dat zegt Joris van Heukelom, content director van de televisiezender, in het vernieuwde Emerce-magazine. Volgens Van Heukelom is de consument er nog niet aan toe.
Lees hier verder

Muziekuitwisseldienst Madster (voorheen Aimster) houdt zich volgens de muziekindustrie niet aan de eerder door de rechtbank opgelegde beperkingen. Een Amerikaanse rechtbank bepaalde eind oktober dat er via Madster niet langer auteursrechtelijk beschermde bestanden mogen worden uitgewisseld. De makers van de dienst zouden hiertoe een filter moeten installeren. De uitspraak werd gedaan in een zaak die door de Recording Industry Association of America (RIAA) was aangespannen.
Lees hier verder

Het CDA-Kamerlid Joop Atsma zal volgende week opnieuw overheidssteun voor versterking van de positie van de dagbladen bepleiten. Dat gebeurt tijdens overleg over het mediabeleid in de Tweede Kamer. Het CDA suggereerde vorig jaar onder meer een deel van het ANP met overheidsgeld te financieren.
Lees hier verder

Gerelateerde berichten