Search
Close this search box.

Back To The Old School terug op Radio 2 inclusief nachtprogrammering

Het voormalig AVRO Radio 3 soulclassics-programma Back To The Old School keert met ingang van het nieuwe jaar terug op de radio. Back To The Old School is vanaf 5 januari wekelijks te beluisteren tussen 1 en 3 uur in de nacht van zondag op maandag op Radio 2.

Het programma maakt deel uit van de eigen nachtprogrammering van Radio 2, die per 2003 van start gaat. Back To The Old School wordt uitgezonden door de AVRO en weer gepresenteerd door Jeffrey Willems.

“Old School” is een Amerikaanse verzamelnaam voor classic soul en R&B uit de periode 1975 tot 1990. Het is weliswaar een specifiek format maar het kent een brede interpretatie en een toegankelijke aanpak. Ook de ballads en de cool jazz spelen een prominente rol.

Back To The Old School was een jaar lang te beluisteren via Radio 3 op zaterdagnacht tussen 1 en 3, maar moest wegens programmatische wijzigingen stoppen op 15 april 2001. Sindsdien was Back To The Old School alleen op internet terug te vinden. Intussen zocht Jeffrey Willems naar mogelijkheden voor een doorstart van het programma. De voorkeur ging uit naar Radio 2. Jeffrey presenteert hier al enkele jaren Het Steenen Tijdperk.

Met de aankondiging van de nieuwe nachtprogrammering van Radio 2 opende zich een mogelijkheid voor Old School. Jeffrey kreeg voor zijn plannen massale steun van fans en luisteraars die via het Radio 2 forum en e-mail hun belangstelling voor een doorstart van het programma toonden. En over vier weken is het dan zover!

Er wordt nog gewerkt aan het definitieve format van Back To The Old School. Ook de internetsite krijgt een upgrade en is vanaf 5 januari compleet vernieuwd.

Nachtprogammering Radio 2
Tevens zal vanaf 1 januari 2003 in de ”Radio 2 Muzieknacht” o.a. Rob Stenders en Mart Smeets te horen zijn.

Smeets zal het programma ”For the Record” presenteren tussen 1 en 3. Dit is nu nog op Radio 1 te horen. Rob Stenders presenteerd op Radio 2 daarna het nieuwe programma, het ‘Rob Stenders Popdossier’ iedere zaterdagnacht tussen 3 en 6 uur. Tevens zullen Edwin Diergaarde en Rens Pols te horen zijn op de nieuwe nachtzender. [Radio.nl]

Gerelateerde berichten