Kort media nieuws: vrijdag 20 december 2002

[12.00 uur]
Goedemiddag.

Vanavond is presentator / DJ Adam Curry te gast in het programma RTL Boulevard. Hij praat over het fenomeen weblog, een dagboek op internet. Lees op Weblog.Radio.nl alle weblogs uit de media.

Kwam het jaaroverzicht in 2001 vanuit New York, dit jaar blikt het NOD Journaal terug vanuit Rotterdam, de stad waar de zegetocht van Pim Fortuyn begon. Op zaterdag 28 december vanaf 20.35 uur op Nederland 2 blikt de NOS terug op de opkomst van Fortuyn, zijn dood op het Mediapark in Hilversum, de onrust die dat veroorzaakte in de samenleving en de uiteindelijke desintegratie van de LPF, die uitmondde in de val van het kabinet-Balkenende en vele andere onderwerpen.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

Het ‘RTL Nieuws’ laat in het jaaroverzicht, dat op maandag 30 december tussen 21.30 en 23.00 uur te zien is bij RTL 4, alle beelden van de belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen jaar zien. Het vijf kwartier durende ‘RTL Nieuws Jaaroverzicht 2002’ bevat alleen eigen reportages

RTL 4 zend op oudejaarsavond live vanuit de Amsterdamse Beurs van Berlage de ‘Oudejaarsloterijshow’ uit. In deze live-show vinden optredens plaats en wordt met prominente Nederlanders teruggeblikt op het roerige jaar 2002 inclu presentator Marc Klein Essink

De NOS wil het publiek via internet voor het eerst de nieuwspersoonlijkheid van het jaar laten kiezen. De uitslag wordt bekendgemaakt in het traditionele jaaroverzicht dat rechtstreeks wordt uitgezonden vanuit Rotterdam op zaterdagavond 28 december vanaf 20.35 uur via Nederland 2

Heeft uw radiostation / mediabedrijf een vacature open staan, laat het weten aan Radio.nl. Nieuwe vacatures vind u op vacature.radio.nl

Zaterdag 28 december, tussen 19.30 en 20.00 uur, brengt SBS 6 de ‘Big Diet Special’. Daarin is onder meer te zien of Nicolette, de trotse winnares van ‘Big Diet 2002’, op haar gewicht is gebleven. Op 18 mei 2002 kreeg zij tijdens de finale uitzending de helft van haar afgevallen gewicht, in goud uitgekeerd.

Op 30 en 31 december en 1 januari vanaf 18.20 uur zendt TV Gelderland voor het derde achtereenvolgende jaar de Nieuws Quiz van het Jaar uit. Bekende Gelderlanders nemen met teamcaptains Pascal Kamperman en Rob Kleijs het nieuws van het afgelopen jaar door onder leiding van Irene ten Voorde. De teams strijden voor een goed doel. Andere bekende Gelderlanders zijn: bariton Ernst Daniël Smid, wielrenster Mirjam Melchers, Theo Bos van Vitesse, Gert Nieuwboer, Henny Stoel en Minister Kamp.

Aan het eind van 2002 en aan het begin van 2003 verzorgt het NOS Radio 1 Journaal speciale uitzendingen met debatten, reportages, terugblikken op 2002 en vooruitblikken op 2003. De debatten vinden plaats op de 22 december, Tweede Kerstdag, 29 december en 5 januari. In de week van 23 tot en met 28 december wordt teruggeblikt op 2002, in de week van 30 december tot en met 4 januari wordt vooruitgekeken.

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

Op nieuwjaarsdag, tussen 11.30 en 12.10 uur, brengt SBS 6 live een verslag van het grootse jaarlijkse oer-Hollandse evenement ‘UNOX Nieuwjaarsduik 2003’. Hans Kraay jr. zal deze dag de kou trotseren en zich begeven onder de moedige helden op het Scheveningse strand, waar hij de presentatie voor zijn rekening neemt.

Op woensdag 1 januari zal RTL4 tussen 14.00 uur en 18.00 uur, live vanuit de Beurs van Berlage, ‘De Staatsloterij Nieuwjaarsshow’ uitzenden. Samen met prominente Nederlanders en politici blikt RTL vooruit op het komend jaar.

Vanaf woensdag 8 januari 2003 brengt RTL 4 het nieuwe programma ‘Bij Mij Thuis’ op het scherm waarin de vraag ‘Hoe woont Nederland?’ centraal staat. In de 26 afleveringen van een kwartier lang van ‘Bij Mij Thuis’ spreekt Jorrit van der Kooi op de parkeerplaats van grote woonwarenhuizen het winkelend publiek aan en kijkt vervolgens over hun schouders mee hoe aangekocht meubilair en accessoires in het interieur passen.

Het late Sportjournaal van de NOS is vanaf 6 januari 2003 te zien op Ned 2. Nu is het programma nog elke werkdag rond 22.15 uur op Nederland 3 te zien. De uitzendtijden van het Sportjournaal veranderen ook. Op maandag en vrijdag is het programma voortaan rond 22.30 uur te zien, op dinsdag en donderdag rond 23.45 uur.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.