Search
Close this search box.

NL-Awards uitgereikt

Op 19 december is voor de eerste keer de NL-Award uitgereikt. De NL-Award wordt uitgereikt aan de beste regionale radio- en tv-programma’s bij de 13 publieke regionale omroepen waar dagelijks 1500 radio- en tv-makers werken in de categorieën: nieuws, sport, achtergrond en varia.

De prijzen zijn gewonnen door:
TV Nieuws: Beroving op een NS-station uitgezonden door AT5

Sport: Boppeslach uitgezonden door Omrop Fryslân

Achtergrond: Hij was het weer, herinneringen aan Jan Pelleboer uitgezonden door TV Noord

Varia: De Geschiedenisbus uitgezonden door TV Gelderland

Radio Achtergrond: De schuilkelders van Nijmegen uitgezonden door Radio Gelderland

Varia: De gong fan Saken uitgezonden door Omrop Fryslân

Een eervolle vermelding in de categorie radio gang naar de Grote Barribal uitgezonden door Radio Rijnmond

De NL-Award is in het leven geroepen door het Hoofdredacteurenoverleg van de regionale omroepen. Voor de beoordeling van de programma’s is een onafhankelijke jury uitgenodigd bestaande uit programmamakers van de regionale en de landelijke omroepen en docenten van Opleidingen voor Journalistiek en Mediastudies.

De jury heeft voor iedere categorie vier TV-programma’s genomineerd. Voor radio zijn alleen programma’s genomineerd voor de categorieën: achtergrond en varia, vanwege het geringe aantal inzendingen. Van de winnende reportages worden compilatieprogramma’s voor radio en voor TV gemaakt. Deze programma’s zijn bij de regionale omroepen te zien en te horen. De uitzendgegevens zijn te vinden bij de desbetreffende omroep. [Radio.nl]

Gerelateerde berichten