Kort media nieuws: maandag 6 januari 2003

[17.15 uur]
Goedemiddag.

De Amerikaanse zanger Chris Isaak is sinds 4 januari elke zaterdag op de Nederlandse televisie te zien in een semi-reality show op VeronicaTV. De camera volgt de muzikant tijdens zijn tournee, in de studio en op zijn surfboard.

Bijna twee miljoen Nederlanders van 13 jaar en ouder hebben vrijdagavond naar het lijsttrekkersdebat gekeken volgens RTL4. De kijkdichtheid was 14,6 procent. De ‘nabeschouwing’ werd gevolgd door 13,2 procent.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digitaal-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

TMF is op 3 jan met een nieuwe concept gestart, MeJay, your personal Veejay. Kijkers kunnen via de TMF-website een eigen VJ creëeren en boodschappen per telefoon inspreken. De leukste zullen op TV worden uitgezonden. “MeJay” is elke avond van 21.00-22.00 uur te zien.

Baantjer acteur Victor Reinier gaat opnieuw presenteren wat hij jaren geleden deed voor Lucky Letters, hij wordt de opvolger van Jan Douwe Kroeske bij RTL 5. Kroeske stapte onlangs over naar Veronica. Jan Douwe Op Zoek bleef echter achter bij RTL 5 en wordt nu omgedoopt in “Victor Op Zoek”.

Op woensdag 15 januari zendt BNN van 20.30 uur tot 22.40 uur op Nederland 2 De Nationale IQ Test 2003 uit. Uiteraard worden er ook weer acht BN-ers aan de tand gevoeld, waaronder Tatjana Simic, Rick Nieman, Def Rhymz, Jochem van Gelder en Adam Curry. BNN-presentator Jeroen Pauw neemt de test af.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

Youp van ’t Hek is op het randje van 2002 de kijkcijfer top 100 over het afgelopen jaar binnengestormd. Maar liefst 4,2 miljoen mensen bekeken Van ’t Hek en bezorgden hem daarmee een vierde plaats in de lijst van de best bekeken tv-programma’s over het afgelopen jaar. Ook het jaaroverzicht van Kopspijkers scoorde hoog op oudejaarsavond met 3,2 miljoen kijkers.

‘Idols’, verhuist in januari van de vrijdag- naar de zaterdagavond. Het programma wordt dan tevens avondvullend, verdeeld over twee HMG-zenders: tussen 21.00 en 23.15 uur kan de ‘Idols’-kijker schakelen tussen RTL 4 en Yorin om zo niets te missen van de optredens. Op zaterdag 4 januari (RTL4) is een terugblik ‘Idols The Story So Far’ te zien.

Heeft uw radiostation / mediabedrijf een vacature open staan, laat het weten aan Radio.nl. Nieuwe vacatures vind u op vacature.radio.nl

Whenever, wherever van zangeres Shakira was in 2002 de meest gedraaide plaat op Sky Radio 100.7 FM. De Colombiaanse zangeres eindigt daarmee op de eerste plaats van de Sky Radio Top 30 van 2002. De meeste gedraaide artiest in 2002 was Celine Dion met al haar 25 hits. Op de tweede plaats staat Enrique Iglesias met Hero, Ronan Keating en Celine Dion staan op de derde en vierde plaats. Borsato was met zijn 17 hits in 2002 de populairste Nederlandse artiest.

Afgelopen week hadden we een gesprek met Sander Verhaar (DJ Sandstorm) over de jaarmix van 2002 die ook is uitgezonden op Radio 3FM op 28 december. Wilt u de mix nogmaals beluisteren, dan kunt u deze nu downloaden bij DJ Sandstorm

In week 52 (23 t/m 29 december 2002) is in totaal voor € 4.536.611,- aan radiocommercials uitgezonden op de Nederlandse radiozenders. Dit blijkt uit de gegevens van BBC De Media en Reclame Bank, welke de bruto mediabestedingen van adverteerders in Nederland registreert. Intergamma is met een bruto radiobudget van € 192.681,- de grootste radio-adverteerder geweest. Op de tweede plaats staat Vodafone Libertel met € 169.245,-. Nedan Zoetwaren is de nummer drie en heeft voor een bruto bedrag van € 164.250,- aan radiocommercials uit laten zenden.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.