Kort media nieuws uit de krant: dinsdag 21 januari 2003

De muziekindustrie wil dat internetproviders de muziekindustrie gaan betalen voor de illegale muziekbestanden die hun klanten downloaden. Dat zei Hillary Rosen, baas van de Recording Industry Association of America (RIAA) op de MIDEM muziekconferentie in Cannes, zo schrijft Reuters.
Meer info

Het vertrek van Robert Jensen en enkele andere medewerkers bij het voormalige Veronica of Yorin FM riep de nodige vragen op. Volgens hardnekkige geruchten moeten de redenen voor deze leegloop immers gezocht worden in het feit dat de mediamaatschappij Holland Mediagroep ernstig overweegt om het station om te vormen tot een volwaardige nieuwsradio.
Meer info

De muziekindustrie gaat telecommunicatiebedrijven en internetproviders geld vragen voor het bieden van toegang tot ruildiensten. Dit heeft Hillary Rosen, voorzitter van de Recording Industry Association of America (RIAA), zaterdag gezegd tijdens de Midem muziekconferentie in Frankrijk.
Meer info

De muziekindustrie voorspelt dat als er niet gauw wat wordt gedaan aan de illegale verspreiding van muziek via het internet, zo’n 600.000 mensen in de muziekwereld hun baan kunnen verliezen. Dat zei een topman uit de industrie zondag in Cannes.
Meer info

De Socialistische Partij heeft een ‘uniek plan’ gepresenteerd. Gemeentes moeten de kabel terugkopen van UPC. Als eerste Amsterdam. Het plan is vorige week aan Amsterdamse cultuurwethouder Hannah Belliot gepresenteerd. Terugkopen kost de gemeente slechts 200 miljoen euro, zo rekent de SP haar voor. Amsterdam verkocht in 1996 zijn kabels aan A2000- omgerekend – 318 miljoen euro verkocht. Vervolgens kwam A2000 in 1999 in handen van UPC.
Meer info.

Aanbieders van kabelinternet kunnen op korte termijn nieuwe regelgeving van de EC verwachten. Doel is het openstellen van de kabel voor alternatieve aanbieders. Financial Times heeft een blik mogen werpen op de aanstaande plannen van de Europese Commissie.
Meer info

De eerste tranen hebben gevloeid bij het programma Idols. De 24-jarige Yuli was zaterdagavond het minst populair bij stemmend Nederland. Voor haar is de heftige achtbaanrit ten einde en met biggelende tranen over haar wangen nam de normaal zo vrolijke lachebek met pijn in haar hart afscheid.
Meer info

Het Eindhovens Dagblad (ED) heeft een ingrijpende restyling ondergaan. De belangrijkste verandering is de strakkere, luchtigere opmaak en een geheel nieuw katern Mens & Zaken op de woensdag.Volgens hoofdredacteur Joep ter Hart wordt de krant nu met ‘meer lef’ gemaakt.
Meer info

Ze droomt er wel eens van dat ze terug kan reizen in de tijd. Zodat ze de dinosaurussen kan zien, of het leven in het Stenen Tijdperk. Om die vervolgens vast te leggen en op tv uit te zenden. Klokhuis-presentatrice Margreet Beetsma is, kortom, lyrisch over haar liefdes: geschiedenis en journalistiek.
Meer info

Idols is een hype. Dat is de afgelopen drie dagen bewezen. Er is echt massaal gereageerd op onze ‘meningenknop’. En we hebben ook de meest uiteenlopende reacties binnen.
Meer info

Six Feet Under groeide in 2002 uit tot één van de grootste sensaties van het Amerikaanse televisieseizoen. Critici waren laaiend enthousiast en roemden de originaliteit én de kracht van de serie. Afgelopen september sleepte Six Feet Under maar liefst 23 Emmy Award-nominaties in de wacht, waarvan er zes werden verzilverd. De bijzondere serie is vanaf maandag op de Nederlandse televisie te bewonderen
Meer info