Zoek
Sluit dit zoekvak.

Arbeidsvitaminen live vanuit Bonaire

Volgende week zal het programma Arbeidsvitaminen op Radio 3FM in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds dagelijks tussen 09.00 en 12.00 uur op Radio 3 rechtstreeks uitzenden vanaf het eiland Bonaire.

Arbeidsvitaminen zal een week lang uitgebreid aandacht besteden aan de campagne ‘Geef het koraal weer kleur’ van het Wereld Natuur Fonds. Koraalriffen staan wereldwijd onder grote druk. 27% is al verloren gegaan als gevolg van klimaatverandering, verkeerde vistechnieken en vervuiling. Als de ontwikkelingen in dit tempo doorgaan zal dit binnen 30 jaar oplopen tot 60%. In elke uitzending ontvangt Gerard Ekdom diverse mensen van het eiland Bonaire

Radio 2 (Schiffers FM / Antenne 2
Ook in de Radio 2-programma’s Schiffers FM (dagelijks om 14.00 uur) met Hans Schiffers en Antenne 2 (zondag 2 maart om 16.00 uur) met Roeland van Zeijst zal de campagne begin maart uitgebreid aan de orde komen.

Programma-overzicht Arbeidsvitaminen op Bonaire maandag 3 t/m vrijdag 7 maart
Maandag: Op zoek naar het koraal…
Maandag gaat Ekdom snorkelen op het beschermde eilandje Klein Bonaire onder leiding van beroepsduiker Bruce Bowker. Het bedrijf van de Dag is het Nederlandse radiostation Mega FM.

Dinsdag: Afl: Hoe lang is Bonaire nog een koraalparadijs?
Gerard Ekdom gaat per auto over het eiland op zoek naar de relatie tussen de bevolking en het koraal. Het bedrijf van de Dag is Tourist Coorporation Bonaire.

Woensdag: Is toerisme wel goed is voor het koraal?
Gerard Ekdom is de hele dag tussen de toeristen die duiken, op (kunstmatige) stranden liggen en in de straten van hoofdstad Kralendijk te vinden zijn.

Donderdag: Werkt het natuurbehoud op Bonaire?
Gerard Ekdom verkent per kayak het beschermde Lac Bay, waar zeegras bescherming biedt aan vissen en schildpadden en waar Mongrovebomen groeien. Bovendien een gesprek met de wereldberoemde onderwaterfilmer Hendrik Wuyts, die in de hele wereld het koraakl heeft gefilmd.

Vrijdag: Een Fishcount in de Caraibische Zee.
Regelmatig vinden zogenaamde Reefchecks plaats op Bonaire, waar de stand van het koraal wordt vastgelegd. Daarnaast worden alle vissen geteld. Ekdom werkt mee aan een Fishcount in de Caraibische Zee.
Bedrijf van de Dag: de Wereldomroep, die met 32 medewerkers op het eiland aanwezig is om de programma’s van Radio Nederland Wereldomroep over de hele wereld uit te zenden rechtstreeks vanaf Bonaire. [Radio.nl]

Gerelateerde berichten