Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort media nieuws uit de krant: dinsdag 18 februari 2003 [Deel2]

RTV West en Stadsradio Den Haag zijn in gesprek over samenwerking en wellicht overname. Het initiatief komt van de gemeente Den Haag. Stadsradio Den Haag heeft de laatste jaren verliezen gedraaid.

Dit was voor de gemeente, die de radiozender niet graag ziet verdwijnen, aanleiding een samenwerking te opperen tussen Radio West en de meer op jongeren gerichte stadszender.
>> Lees Verder >>

Integratie Het Parool-Weekmedia heeft tijd nodig. De voorgenomen integratie van de redacties van Weekmedia en Het Parool verloopt niet geheel pijnloos. Is het groeipijn? Of worden de redacteuren van de huis-aan-huisbladen ‘niet voor vol aangezien’, zoals sommigen van hen vrezen?
>> Lees Verder >>

Een nieuw radiostation, FunX, gaat vanaf maandag in de Haagse regio uitzenden. Het station, dat zich op jongeren in de grote steden richt, draait al een halfjaar proef in Rotterdam. Amsterdam en Utrecht zullen nog voor de zomer volgen.
>> Lees Verder >>

Clipzender The Box wil meer zijn dan alleen maar een station waar liefhebbers hun favoriete clips kunnen aanvragen. De zender is daarom begonnen met het uitzenden van ‘echte’ programma’s als registraties van optredens en een show over computerspelletjes. In 2003 wil het station dat uitbouwen , zo maakte het maandag bekend. Er komen nog meer programma’s en ook gaat The Box de activiteiten vergroten op gebied van jongerenevenementen. Op die manier wil de zender meer jongeren aan zich binden. De leiding van The Box geeft toe dat de koerswijziging is ingegeven door een wens van de adverteerders.
>> Lees Verder >>

De Amerikaanse dienst voor digitale videorecorders TiVo lijkt zijn belofte niet waar te kunnen maken dat de keus van de consument centraal staat. TiVo blijkt de recorders van consumenten zodanig te hebben geprogrammeerd dat zij automatisch programma’s van Discovery Channel opnemen.
>> Lees Verder >>

In een poging om meer leden te krijgen heeft online muziekdienst Lycos Rhapsody de prijzen van individuele nummers gehalveerd. De eigenaar van Rhapsody, Listen.com, heeft de prijzen van zijn te branden nummers voor enkele maanden teruggebracht van 99 dollarcent tot 49 dollarcent, zo meldt Reuters.
>> Lees Verder >>

Gerelateerde berichten