Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radionieuws uit de UK

Century 106FM heeft een schikking getroffen met twee voormalig medewerkers, die een klacht hadden ingediend omdat ze, naar hun mening, onterecht geschorst waren. Het gaat hierbij om Ian Wickens, beter bekend als Ian Skye en zijn producer Peter Allen. Voorheen presenteerden zijn de ochtendshow op het regionale station van Capital Radio in Nothingham.

Skye en Allen werden in oktober 2001 geschorst nadat zij op de radio de plaat “Hey MR Taliban” hadden gedraaid. In de plaat komen teksten voor als “Run Mr Taliban, we know where you’re hiding … Air Force come and flatten your home”.
Volgens Century is de ochtendcrew hiermee te ver over de schreef gegaan en werden beide heren geschorst. Kort voordat de klacht door de rechtbank behandeld zou worden, zijn beide partijen er onderling toch uitgekomen. Skye presenteert tegenwoordig de ochtendshow op het lokale station “The Wolf”.

– Niet alleen in Nederland loopt het aantal piraten de spuigaten uit, ook in Engeland neemt het aantal piraten in de ether flink toe. Vorig jaar werden er 49 personen veroordeeld wegens illegaal uitzenden. In 2001 waren er dat nog 20. Radio Communications Agency, de radiocontroledienst in Engeland, is vorig jaar 1046 keer in actie gekomen tegen piraten. Dat komt neer op meer dan drie invallen per dag.

– Vorig jaar augustus heeft de Radio Authorithy bekend gemaakt dat er een nieuwe FM-licentie voor Maidstone, ten zuidoosten van Londen, wordt uitgeschreven. Vorige maand sloot het inschrijftermijn en er hebben zich zes kandidaten aangemeld. Dit zijn Stone FM, Maid FM, go-fm, 20/20 FM, Maidstone Live en MLR. De plannen van de verschillende stations zijn hier in PDF formaat na te lezen. Binnenkort wordt beslist welk station de licentie krijgt. [R.S.]

Gerelateerde berichten