Search
Close this search box.

Nieuwe structuur programma management televisiestations Holland Media Groep

Recent is de structuur van de afdeling Programmamanagement van de Holland Media Groep (RTL 4, RTL 5 en Yorin) gewijzigd. De nieuwe structuur is een volgende stap in de centralisering van het programmabeleid van de HMG televisiestations onder de verantwoordelijkheid van de Directeur Televisie, Leo van der Goot.

In deze structuur is de directeur televisie verantwoordelijk voor het programmabeleid van alle HMG-stations. Tevens is hij verantwoordelijk voor het beleid van HMG op het gebied van de televisiepresentatoren en acteurs. De functie van programmadirecteur per station bestaat niet meer. Deze functie wordt deels ingevuld door de Directeur Televisie en deels door de programmaleiders.

De programmaleiders zijn op stationsniveau verantwoordelijk voor de uitvoering van de programmering die door de directeur televisie is vastgesteld. De programmaleiders zijn tevens de aanspreekpunten voor de dagelijkse gang van zaken van de stations.

David Schaling is benoemd tot Programmaleider van RTL 4 en Erland Galjaard tot Programmaleider van Yorin. Jaap Hofman, voorheen Programmadirecteur van RTL 5, is benoemd tot plaatsvervangend directeur televisie en is tevens programmaleider van RTL 5.

De programmacoördinatoren die tot het Programmamanagement van HMG behoren, werken in de nieuwe structuur niet meer exclusief voor één station, maar zenderoverschrijdend. Zij bewaken de kwaliteit van alle televisieprogramma’s van HMG. Zij werken nauw samen met de programmaleiders en tevens met de producenten, presentatoren en acteurs van alle programma’s. De programmacoördinatoren van HMG zijn: Peter Biemans, Heleen Harmsen, Rik Luijcx, Brian Ruyg, Boudewijn van Schaik en Anita Vehrs.

Nieuw is de functie van stationmanager die door Wim ter Laak wordt vervuld. Hij is verantwoordelijk voor de zendervormgeving en de continuïteit van alle stations. Tevens is hij binnen programmamanagement verantwoordelijk voor alle televisie- en programmapromotie. [HMG / Radio.nl]

Gerelateerde berichten