Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort media nieuws uit de krant: zaterdag 31 mei 2003

Isabelle stopt als presentator bij 3FM. Ze kan zichzelf niet meer vinden in de koers van de zender, die volgens haar afvlakt. “Sinds de nieuwe zendercoordinator er is, gaat het hard een kant op waar ik me niet in kan vinden. Het gaat steeds meer de kant van de voorgekauwde mainstream op. Voor mij was 3FM altijd de plek waar je ook nog eens wat anders hoorde.

Maar de middenweg tussen de standaard Top 40 en dat wat bijvoorbeeld de VPRO doet, die mag ik steeds minder bewandelen. Artiesten als Placebo, Michael Franti of Calexico komen gewoon niet aan bod. Als je als enorm loopt te pronken met een festival als Pinkpop, maar de artiesten die er staan in de rest van het jaar bijna niet draait, dan klopt er gewoon iets niet.”
>> Lees Verder >>

Radiozender Arrow Classic Rock heeft een kort geding tegen de staat aangespannen over de verdeling van de radiofrequenties. De rockzender vindt het niet terecht dat zijn aanvraag voor een plaats op de FM-band maandag is afgewezen.
>> Lees Verder >>

De BBC World Service heeft vrijdag aangekondigd dat zij gaat beginnen met een Arabische radiozender voor de inwoners van Bagdad en Basra. De FM-zender zal 24 uur per dag in de lucht zijn. De BBC zendt in Basra ook in het Engels uit.
>> Lees Verder >>

Dj Tiesto draait niet op de grote danceparty Sunrise op 22 juni in Breda. Dat heeft zijn manager Wilfried Dam van Prime Time Management vrijdag bekendgemaakt. Dam heeft onvoldoende vertrouwen in de organisatie van het evenement.
>> Lees Verder >>

Buitenlandse concerns grote winnaars. Een gevarieerder radio-aanbod en ruimte voor nieuwkomers. Dat waren de belangrijkste doelstellingen van de verdeling van FM-frequenties voor commerciele radio. Ze zijn nauwelijks bereikt.
>> Lees Verder >>

Het commerciele tv-station Veronica wil gaan samenwerken met publieke omroep BNN. Dat bevestigen beide tv-bedrijven woensdag. Na stopzetting van de samenwerking met Nickelodeon (MTV Networks) heeft Veronica dit najaar geen kabelfrequentie meer. De zender was daarom al enige tijd op zoek naar een nieuwe partner. Van een overeenkomst is nog geen sprake. ,,We bevestigen alleen dat de gesprekken met Veronica op basis van exclusiviteit zullen worden voortgezet.
>> Lees Verder >>

Berusting overheerst in de Tweede Kamer nu de veiling van de commerciele radiofrequenties afgelopen maandag een ander resultaat heeft opgeleverd dan de wet had bedoeld.
>> Lees Verder >>

Vendelzwaaiend met de nieuwe festivalvlag hebben burgemeester C. Rutten van Breda en festivalvoorzitter Antoine Trommelen donderdagmiddag het 33e Breda Jazz Festival geopend. Vendeliers van het gilde uit Oirschot stonden beiden bij.
>> Lees Verder >>

De Britse krant The Times publiceert sinds woensdag de volledige editie van het dagblad op Internet. Deze zogeheten e-paper wordt verzorgd door PayperNews, een meerderheidsdeelneming van Holdingmaatschappij De Telegraaf.
>> Lees Verder >>

De regionale dagbladen van Wegener Uitgeverij Gelderland Overijssel (WUGO) gaan verder onder de verzamelnaam De Stentor. Dat heeft algemeen hoofdredacteur van WUGO G. Selles vrijdag bekendgemaakt.
>> Lees Verder >>

Nederland is een krantentitel rijker. Vanaf maandag voeren deze en de overige zes kranten van Wegener Uitgeverij Gelderland Overijssel (Wugo) naast hun oude naam ook de gezamenlijke paraplutitel ‘de Stentor’. Voor de inhoud van de krant heeft de titeltoevoeging geen enkel gevolg. De Stentor is een naam die na een lange zoektocht is gevonden. Het betekent zo veel als ‘luid en duidelijk’.
>> Lees Verder >>

Het Eurovisie Songfestival heeft afgelopen weekeinde gezorgd voor records op internet. Volgens de European Broadcasting Union (EBU) werd de liedjeswedstrijd in Riga door 25.000 mensen via internet gevolgd. Volgens de organisatie is dat voor Europa een record.
>> Lees Verder >>