Kort Media Nieuws: dinsdag 24 juni 2003

Sinds begin juni zendt Radio 10 FM uit via alle Nederlandse kabelnetten en de middengolf-frequentie AM 1395. Radio 10 FM moest stopen met uitzenden via de FM. Aanstaande woensdag dient een kort geding van moedermaatschappij Talpa Radio tegen Economische Zaken, waarin de wijze waarop de toewijzing van de FM pakketten is gegaan wordt aangevochten.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

Golfbreker Radio 97.8 zal zaterdag 28 juni verslag doen van de intocht van de 54ste Internationale Amersfoortse Tweedaagse, op het terrein van CJVV. De afgelopen jaren is de tweedaagse uitgegroeid tot het grootste tweedaagse wandelevenement in Nederland en een “generale repetitie” voor de vierdaagse tocht in Nijmegen komende maand. Golfbreker is te ontvangen in Amersfoort, Bunschoten, Leusden en Soest via de kabel op 97.8 FM

Jamai, de winnaar van het populaire tv-programma Idols, heeft een gouden plaat gescoord met zijn debuutalbum. Het album ‘Jamai’ is dinsdag pas in de winkels verkrijgbaar, maar volgens platenmaatschappij BMG zijn er al ruim 40 duizend exemplaren besteld. Van Jamai’s debuutsingel Step Right Up zijn inmiddels meer dan 320 duizend exemplaren verkocht.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op Radio.nl, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

Het AVRO programma Toppers van Toen draait hits uit de jaren 50 en daarvoor. Voortaan is het programma 24 uur per dag op de website te beluisteren. Op de site kan je luisteren naar de webradio en laten weten wat je van deze ontwikkeling vindt.

Op woensdag 25 juni, tussen 22.00 en 22.35 uur, brengt SBS 6 een extra lange aflevering van het programma ‘Breekijzer’. Al ruim acht jaar lang treedt Pieter Storms op voor de grote problemen van de kleine man, en met succes. In deze voorlopig laatste, en extra lange aflevering blikt ‘Breekijzer’ terug op zijn roemruchte verleden.

Vandaag (24 juni) is de tweede AVRO/Nassenstein Startprijs uitgereikt. Deze aanmoedigingsprijs voor beginnende programmamakers is in de wacht gesleept door Jiska Rickels, Eelke Pollé, Martijn van Broekhuizen, Tom Bijnen, Jillis Molenaar en Kristian Claas. Met hun documentaire ‘Untertage’ verdienden zij een cheque ter waarde van 10.000,-. Euro

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.