Search
Close this search box.

Kort media nieuws uit de krant: dinsdag 10 juni 2003

KPN-Telecom, de eigenaar van de zendertoren aan de Witte Kruislaan, krijgt van de milieudienst van gemeente Hilversum een gele kaart uitgereikt. De toren produceert te veel lawaai voor de woonomgeving en KPN dient actie te ondernemen. Milieuambtenaren hebben enige tijd geleden metingen gedaan en vastgesteld dat de KPN de geluidsnormen overtreedt met gemiddeld vier decibel.

Op last van de gemeente heeft KPN zelf ook de geluidsproductie van de toren onderzocht. Conclusie: een overschrijding van de norm met gemiddeld drie tot vijf decibel. ,,Het bedrijf weet zelf ook wel dat het fout zit, maar ze denken daar onvoldoende vooruit”, zegt Tom Burgers, hoofd van de afdeling Milieu van de gemeente.
>> Lees Verder >>

De platenindustrie is een nieuwe rechtszaak gestart tegen de makers van de online ruildienst Morpheus. Dit keer draait de zaak rond een web radiodienst die nooit in de lucht is geweest.
>> Lees Verder >>

Televisiekijkers kunnen volgend jaar in de Verenigde Staten zowel de liefde tussen Ronald en Nancy Reagan als het leven van presidentsvrouw Hillary Clinton in televisieseries zien.
>> Lees Verder >>

De toestroom lijkt wat minder dan vorige jaren, maar mondjesmaat komen de bezoekers van popfestival Pinkpop vrijdagmiddag naar Landgraaf. Ze nestelen zich in het gras in de hete zon recht tegenover de ingang van camping A.
>> Lees Verder >>

Ooit was hij een ‘linkse flikker’. Nu beweegt Theo Verbruggen (45) zich in de high society van Brabant, als presentator van het populaire tv-programma ‘ ‘Gestrikt’ van Omroep Brabant. Een spotvogel tussen de hoogvliegers.
>> Lees Verder >>

Eenmaal zat Peter de Boo met het schaamrood op de kaken bij de opnamen. De gsm ging af, net toen Bert van Leeuwen van de EO zijn punt probeerde te maken. Grote opschudding natuurlijk. Tijdens tv-opnamen hoort je mobiel uit te zijn. Sindsdien checkt Bert dat altijd even vooraf: ,,Peter! Is je telefoon uit?” – ,,Ja, Bert.”
>> Lees Verder >>

Ruim 1 miljoen Nederlandse rockliefhebbers moeten het voorlopig zonder Deep Purple, Pink Floyd of Yes op de radio stellen. De oer-Haagse rockzender Arrow Classic Rock is in de recente stoelendans om een FM-frequentie buiten de boot gevallen. Maar de radiopioniers uit de stad van de Golden Earring en Kane geven niet op. Ze zenden tijdelijk uit op AM 675, de frequentie van Music Country radio, die nog niet klaar is om uit te gaan zenden.
>> Lees Verder >>

De Hoge Raad heeft de cassatie van de NOS en andere publieke omroepen tegen het recht van De Telegraaf om omroepprogrammagegevens te publiceren, verworpen. Het vonnis is zojuist bekendgemaakt. Het heeft een enorme omvang door de vele regels en wetten die de revue passeerden, waaronder Europese richtlijnen.
>> Lees Verder >>

Roddeljournaliste houdt eigen sores liever privé Zij opent deuren die voor anderen gesloten blijven. Schrijft voor een blad dat bestaat bij de gratie van roddel en achterklap. Maar haar eigen sores zijn taboe. De meest opmerkelijke uitspraak vrijdag bij de kort gedingrechter in Assen kwam dan ook uit de mond van Privé-journaliste Barbara Plugge zelf: ”Ik heb al veel aanbiedingen gehad, maar ik praat niet met de pers over mijn privé-ellende.”
>> Lees Verder >>

Trouwen met honderdduizenden landgenoten als getuigen en voorzien van commentaar. Pascale Carati en Daan van Reijn zijn stapelverliefd op elkaar en dat mag iedereen weten. De kijker is uitgenodigd. De KRO brengt een doorgaans intieme moment live in de huiskamers op televisie. De komende drie weken kan de kijker vast uitgebreid kennismaken met het eerste paar, hun dochtertje Isabelle, familie en vrienden. Waarna op zaterdag 28 juni om twaalf uur het ja-woord op kasteel Duivenvoorde bij Voorschoten rechtstreeks zal worden uitgezonden.
>> Lees Verder >>