Search
Close this search box.

Kort media nieuws uit de krant: maandag 16 juni 2003

Volgens de organisatie tegen piraterij BREIN is op dit moment een op de vijf beeld- en geluidsdragers in Nederland illegaal. In ons land zijn vorig jaar 28,5 miljoen illegale cd’s en dvd’s in omloop gebracht. De organisatie maakte dat zaterdag bekend.

Volgens Brein is eenderde van de muziek-cd’s en de helft van de spelletjes illegaal op een schijfje gezet. Ongeveer 60 procent van de onwettelijke spullen kwam tot stand door thuiskopieren.
>> Lees Verder >>

De Nederlandse omroepwereld kijkt gespannen uit naar het rapport van adviesbureau McKinsey. Hoewel enkele bezuinigingsopties al zijn uitgelekt, ontbreekt een compleet beeld van de scenario’s waarin de publieke omroep met fors minder geld toe kan.
>> Lees Verder >>

NRC Handelsblad is bepaald ongelukkig met een reeds 28 afleveringen durende geseling met kritische artikelen over het dagblad op internet. Toch overweegt de krant geen aanklacht tegen de schrijve,r ofschoon deze volgens de NRC-redactie voornamelijk ‘verzinsels’ debiteert.
>> Lees Verder >>

Televisiemaker Jack Spijkerman heeft vrijdagavond op Terschelling de 22e versie van het Oerol-festival geopend. Het culturele feest staat tien dagen lang in het teken van muziek, beeldende kunst, dans en locatievoorstellingen.
>> Lees Verder >>

Er kan flink gesneden worden in de omroeporkesten om geld te besparen bij de publieke omroepen. In elk geval zouden het Radio Symfonie Orkest en het Metropole Orkest kunnen verdwijnen. Aldus een nog niet openbaar advies, dat het onderzoeksbureau McKinsey heeft vervaardigd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW). ,,De neerslag van slechts een boekhoudkundige operatie, zonder enige inhoudelijke afweging,” vindt Ben Janssen, algemeen directeur van het Muziekcentrum waaronder de omroeporkesten en het Groot Omroepkoor ressorteren.
>> Lees Verder >>

De NPS verklaart deze zomer de oorlog aan de komkommertijd met een anderhalf uur durende talkshow van presentator/acteur/quizmaster Joost Prinsen, elke maandagavond in juli en augustus, rechtstreeks vanuit grand-cafe De Plantage in Amsterdam.
>> Lees Verder >>

De aanbeveling van onderzoeksbureau McKinsey om 747 AM op te heffen is niet de eerste keer dat het voormalige Radio 5 onder vuur komt te liggen. Zo liet de VARA vorig jaar weten niet langer programma’s voor ,,de bijlage van Radio 1” te willen maken. De luistercijfers van 747 AM zijn al jarenlang laag.
>> Lees Verder >>

In Hilversum is verontwaardigd gereageerd op de, uitgelekte, adviezen over bezuinigingen op de publieke omroep. Onderzoeksbureau McKinsey stelt de staatssecretaris van Cultuur voor op actualiteitenprogramma’s te besparen door redactie en faciliteiten te delen. Het Radio Symphonieorkest en het Metropole Orkest zouden kunnen worden afgeschaft.
>> Lees Verder >>

Gerelateerde berichten