Kort media nieuws uit de krant: dinsdag 29 juli 2003

De populairste nieuwslezer van de Nederlandse radio, Arend Langenberg, heeft afgelopen week een exclusief contract getekend met Sky Radio 101 FM.

Hierdoor zal hij de komende jaren op Sky Radio 101 FM te horen zijn als nieuwslezer en zijn werkzaamheden voor Radio 538 staken. Lees verder

Onder de noemer Studio Sport gaan de programma’s Sportjournaal en Vak M van de NOS samen. Op werkdagen wordt vanaf 19 augustus een veertig minuten durend sportprogramma uitgezonden met nieuws en achtergronden. Dat heeft de hoofdredacteur van NOS Sport, G. Dielessen, maandag meegedeeld. Lees verder

De BBC bereidt een documentaire voor over de rol van de 53ste Welsh Divisie bij de bevrijding van Europa in 1944/1945. Een ploeg van deze omroep, vergezeld van zes oud-strijders, maakte daarvoor zaterdag ook opnames in Den Bosch. Lees verder

De nieuwe single ‘Agadou‘ van The Four Non Tops is ruim twee weken uit en daarom is de band momenteel volop met de promotie van het schijfje bezig. ‘De presentatie van de single vond 5 juli plaats in Kisteman te Staphorst en daarna hebben we eigenlijk niet stilgezeten‘, aldus manager en bandlid André Wienen. Lees verder

De Vrienden van de Edese Lokale Omroep (VELO) willen dat de rechter het omroepbestuur schorst. Daartoe heeft de VELO een kort geding aangespannen, dat vrijdag dient voor de rechtbank in Arnhem. De VELO ligt al geruime tijd met het bestuur van de Lokale Omroep Ede (LOE) overhoop. De vrienden verwijten het bestuur autoritair te zijn. Lees verder

Vakbond journalisten bezorgd over RTV West. Jeroen Soer, de directeur van RTV West die twee dagen na de ingrijpende ommezwaai zijn ontslag aankondigde, wilde verkeersinformatie brengen die zo actueel mogelijk zou zijn. Vanuit de lucht moest verslag worden gedaan van de situatie op de wegen. Maar niet alleen de helikopter die op Soers verlanglijst stond is er nooit gekomen, ook de ambitieuze radioprogrammering is nooit helemaal in praktijk gebracht. Lees verder