Search
Close this search box.

Fusie Veronica en SBS formeel rond

De fusie tussen Veronica Uitgeverij, Veronica Litho, Veronica Digitaal en SBS Broadcasting BV is sinds donderdagavond (28 augustus) officieel een feit. De vereniging Veronica is nu formeel mede-eigenaar van de zenders SBS6, NET 5 en V8.

Eerder al werd bekend dat de Tv-zender V8 vanaf 20 september wordt omgedoopt tot Veronica. Ook wordt de Vereniging Veronica mede-eigenaar van SBS Productions BV, het productiebedrijf van SBS. Naast Veronica zijn SBS S.A. en Holding maatschappij De Telegraaf  N.V. aandeelhouder in SBS Broadcasting BV.

Veronica heeft ook besloten deel te nemen in Sky Radio, waarmee de omroep onder de naam Radio Veronica weer 24 uur per dag in de ether en op de kabel te beluisteren is. De Vereniging Veronica is hierdoor tevens aandeelhouder geworden van de Sky Radio stations in Nederland, Denemarken en Duitsland. Sky Radio heeft het recht verkregen om haar nieuwe radiozender 103FM om te dopen tot Radio Veronica 103FM. Hierdoor is de omroep vanaf dit weekeinde onder de naam ‘Radio Veronica’ weer met een goed gevulde en gepresenteerde programmering te beluisteren.

SBS en Veronica hebben ook afgesproken dat de contracten van de werknemers die werkzaam zijn voor Veronica Litho, Veronica Digitaal, Veronica Uitgeverij en een aantal van Veronica Televisie worden overgenomen. Ook zijn de contracten van een groot deel van de medewerkers van Veronica Holding overgenomen. Een deel van de (radio) medewerkers van Veronica is overgegaan naar Sky Radio. Over KinkFM werden nog geen mededelingen gedaan. Door de fusie is Veronica vanaf 20 september weer terug op de buis op het kanaal van V8. [Radio.nl]