Search
Close this search box.

Radio Veronica zendschip terug naar Nederland

Vandaag zal het originele Radio Veronica zendschip beginnen aan zijn tocht naar Nederland. Het schip, dat momenteel in Antwerpen ligt, zal speciaal voor de start van Radio Veronica op zondag 31 augustus naar Nederland worden gevaren. De eerste uitzendingen van het nieuwe Radio Veronica zullen dan live vanaf het voormalige Veronica zendschip komen.

Het 50 meter lange schip zal worden getransporteerd door een remboot en een sleepboot. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de waterstand zal de tocht lopen via Vlissingen, Rotterdam, IJmuiden, Noordzeekanaal en het IJsselmeer. Het schip zal dan uiteindelijk woensdag 27 augustus aanleggen midden in het centrum van Monnickendam.

Directeur Robert Herder: ”Alhoewel het slepen van het voormalige Veronica zendschip van Antwerpen naar Nederland een hele operatie is, was dit toch een kans die we niet voorbij konden laten gaan. Het feit dat het zondag 31 augustus precies 29 jaar geleden is dat Veronica als zeezender door de overheid werd gedwongen de uitzendingen te stoppen en we nu vanaf ditzelfde zendschip het nieuwe Radio Veronica lanceren, verbindt het heden met het verleden op een unieke manier”.

Vanaf 31 augustus zal Radio Veronica, via de etherfrequenties en kabeldekking van Radio 103, starten met de gepresenteerde programmering. DJ’s als Bart van Leeuwen, Ferry Maat, Kas van Iersel, Rob van Someren, Toine van Perstraten en Peter Teekamp zullen dan te horen zijn op dit station. Op zondag 31 augustus zullen de programma’s live vanaf het Veronica zendschip komen met terugblikken op de roemruchte Radio Veronica historie, interviews en optredens van artiesten. [Radio.nl]