Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort media nieuws: donderdag 4 september 2003 [Update]

Bij de Evangelische Omroep verdwijnen bijna zeventig arbeidsplaatsen als gevolg van de bezuinigingen op de publieke omroep. De maatregel gaat in per 2005. Mogelijk worden nog eens vijftien banen extra geschrapt bij een verandering van de gezamenlijke actualtiteiten-uitzendingen op de televisie.

Bij de EO werken momenteel 380 mensen. De klappen vallen vooral bij de afdelingen radio, internet en ondersteunende diensten. Het omroepbestuur heeft de reorganisatieplannen inmiddels ook besproken met de vakbonden.
NVJ-secretaris Bruning concludeert dat programmamakers en programma’s toch het slachtoffer worden. “Voor vast personeel werkt de NVJ aan een goed sociaal plan, maar juist voor de tijdelijke medewerkers is het schrijnend dat de omroepen toch de kaasschaaf hanteren en wezenlijke beslissingen over de toekomst van de publieke omroep uit de weg lijken te gaan.”

City FM
Het commerciële radiostation City FM is nog steeds erg blij met de nieuwe frequentie FM 98.0 in Amsterdam en omgeving. Door de nieuwe, versterkte zender is City FM het vijfde station in Amsterdam. En om dit te vieren, neemt CITY FM haar luisteraars mee de lucht in met een tandemsprong. Luisteraars die vanaf woensdag het City FM promotieteam in Amsterdam tegenkomen, kunnen zich kwalificeren zich voor een tandemsprong op Texel.

Tros 
Per 1 november a.s. treedt Edger Hamer (37) als hoofdredacteur van de TROS-omroepbladen in dienst van Hilversumse Media Compagnie C.V. De uitgeverij is een honderd procent dochter van TROS en geeft sinds 1 juli 2002 de omroepbladen TROSKompas en TV-krant uit. Momenteel is Hamer nog werkzaam bij SBS als manager communicatie.

Ontbijt
Presentator Roderick Veelo  (1964) wordt, met ingang van 1 oktober, de nieuwe presentator van VARA’s ‘Ontbijtradio’ tussen 6.00 en 9.00 uur op Radio 2.

Jensen
Vanaf vandaag is de eerste uitzending van Jensen weer te zien op Yorin. Vanaf 22.00 uur ontvangt Robert Jensen in de eerste aflevering van het vierde seizoen Viola Holt.

Radio West
89.3 Radio West is van 8 tot en met 11 september aanwezig op het festival Film by the Sea, dat voor het eerst ook in Scheveningen plaats zal vinden.  Marc van den Heuvel, bekend van het muziekprogramma op Radio West: Traxx, zal gedurende het filmfestival van 19.00 tot 23.00 uur live verslag doen vanuit Pathé Scheveningen.

Veronica Magazine
SBS Broadcasting B.V. eigenaar van het wekelijkse televisie- en radiogids Veronica Magazine had in 2002 met Veronica Magazine inkomsten van meer dan 60 miljoen Euro. De bedrijfswinst was ongeveer 11 miljoen Euro. Veronica Magazine heeft nog steeds een oplage van ongeveer 1,1 miljoen.

BNN
Mocht het aantal leden niet snel genoeg stijgen, dan haalt de publieke omroep BNN in november een noodscenario uit de kast. Maar wat daar precies in staat, wilde BNN-directeur Gerard Timmer nog niet laten weten. BNN is ook van plan een discussie op gang brengen over het belang van ledenaantallen voor publieke omroepen.

AM
De middengolf is nog springlevend. Dat blijkt uit de luistercijfers van bureau Intomart over juni en juli. Stations die slechts via de middengolf en de kabel uitzenden, blijken nog altijd een behoorlijk marktaandeel te scoren. Radio 10 (1395 AM) verloor zijn FM-zender weliswaar aan Veronica, maar heeft toch nog een marktaandeel van 5,2%. Arrow Classic Rock (675 AM)  heeft een marktaandeel van 2,0%.

Tips
Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom,  (eventueel anoniem via een invulformulier).
Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl. Alles is welkom.