Kort media nieuws: maandag 1 september 2003

De platenlabels hebben eindelijk een manier gevonden om het uitwisselen van MP3’s efficiënt te ontmoedigen. Ze saboteren voortaan het KaZaA-netwerk van binnen uit door zelf defecte liedjes aan te bieden die niet te onderscheiden zijn van het origineel. Wie de valse nummers download, krijgt rommel te horen.

BBC
Greg Dyke, algemeen directeur van de Britse openbare omroep kondigde aan dat de BBC haar hele radio- en tv-archief op het Internet zal zetten, gratis en voor niets toegankelijk. Wanneer en hoe iedereen van deze dienst zal kunnen profiteren, is nog niet bekend. “De BBC heeft wellicht het beste tv-archief in de wereld.

Vara
Paul Witteman zal vanaf april 2004 iedere zaterdagavond te zien zijn met een nieuw televisieprogramma over wetenschap.De VARA wil het programma maken in samenwerking met de Humanistische Omroep.

De 10
Peter van der Vorst is komend seizoen de nieuwe presentator van het RTL 4-programma ‘De 10’. De royaltydeskundige van ‘RTL Boulevard’ neemt het stokje over van rogrammabedenker Reinout Oerlemans, die de presentatie verzorgde van de vorige drie series. De opzet van ‘De10!’ blijft wel hetzelfde en start weer op maandag 8 september, tussen 21.30 uur en 22.30 uur.

Boulevard nieuws
Vandaag begint ‘RTL Boulevard’ weer na een zomerstilte van twee maanden. Presentatoren zijn Beau van Erven Dorens, Albert Verlinde en Peter van der Vorst. RTL Boulevard heeft vanavond een exclusief interview Jordy en Constanza Breukhoven bij de start. Behalve Beau, Albert en Peter staan de komende maanden ook John van den Heuvel, Irene van de Laar, Fiona Hering, Henkjan Smits, Wilfred Genee en Bram Moszkowicz jr regelmatig voor de camera.

NCRV
Mensen die willen weten welke religie past bij hun levenswijze, kunnen het antwoord vinden met een speciale test op een internetpagina van de NCRV. De omroep biedt daarop een ‘reli-wijzer’ waar deelnemers 21 multiple-choicevragen kunnen beantwoorden.

Patty
Vanaf oktober krijgt Patty Brard een eigen radioshow bij Noordzee FM. Brard heeft onlangs drie weken lang dj Robert Jensen tijdens zijn vakantie vervangen. Via een oproep aan de luisteraars kreeg Brard veel reacties. Ze wilde haar radio-avontuur  namelijk graag voortzetten bij NoordzeeFM.

Slecht ontvangst
De hoofdredacteur van Radio TV West, Ron Fresen, heeft afgelopen week de klachten van luisteraars over de slechte ontvangst van 89.3 Radio West aan minister Brinkhorst van EZ overhandigd. De slechte ontvangst is ook een probleem voor de overheid, omdat 89.3 Radio West de rampenzender is voor Zuid Holland Noord. De afgelopen week heeft de omroep naar aanleiding van de slechte ontvangst van 89.3 Radio West, sinds de gedwongen frequentiewisseling, zelf onderzoek gedaan om de ontvangstproblemen in kaart te brengen.

Veronica
Vandaag is het precies 8 jaar geleden dat Hitradio Veronica een nieuwe start maakte in 1995.

Tips
Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom,  (eventueel anoniem via een invulformulier).
Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl. Alles is welkom.