Miljoenendans bij radiostations

Sinds twee weken is DJ Adam Curry dagelijks te beluisteren op het vernieuwde Radio Veronica.
Volgens de Telegraaf zou Curry zijn vete (Jamby) met Veronica geschikt hebben voor 1 miljoen euro. Maar volgens commissaris Cees van Steijn van Veronica is dit “complete onzin”. Veronica is nog steeds in gesprek met het internet bedrijf Jamby volgens de Nieuwe Revu.

Curry heeft overigens een tijdelijk contract tot 1 november 2003 bij Radio Veronica. Maar Curry heeft al laten weten dat hij wel langer wil blijven. Daarna zou Curry plaatst moeten maken voor zijn ex-maatje Jeroen van Inkel. 

Maar Jeroen van Inkel heeft nog een contract bij Radio 538, en Directeur Lex Harding wil hem niet zomaar laten gaan. Harding wil als vervanger van Van Inkel graag Ruud de Wild van BNN hebben voor ongeveer 1 miljoen Euro. Maar Ruud de Wild is ook benaderd door Fons van Westerloo van de HMG om de commerciële zender Yorin FM betere luistercijfers te bezorgen.

Inmiddels is duidelijk geworden dat bekende namen bij grote radiostations veel geld kosten. Gordon (NoordzeeFM), Robert Jensen (NoordzeeFM) en Edwin Evers (Radio 538) verdienen inmiddels tussen de 750.000 en 1 miljoen euro per jaar. Wanneer Jeroen van Inkel naar Radio Veronica vertrekt zal hij ook bij de bekende namen horen en zonder sidekicks volgens goed geinformeerde bronnen ongeveer 1 miljoen euro per jaar gaan verdienen.  Goed geinformeerde bronnen lieten al weten dat Jeroen vanaf 1 november te horen zal zijn en het contract inmiddels getekend is, maar dit is nog niet bevestigd. [Radio.nl]