Omroep Brabant Radio versterkt nummer 1-positie

Omroep Brabant Radio is en blijft de best beluisterde radiozender in Noord-Brabant. Dat blijkt volgens Omroep Brabant uit de meest recente cijfers van Intomart. Omroep Brabant steeg de afgelopen twee maanden in marktaandeel van 16,1% naar 16,5%.

Omroep Brabant is daarmee niet alleen de grootste stijger binnen de top 5 van best beluisterde zenders, maar het is ook de énige stijger. Achtervolgers Radio 3 FM, Sky Radio 101, Radio 538 en Radio 2 zagen hun marktaandeel in deze maanden namelijk afnemen.

Na Omroep Brabant volgt Radio 3 FM met een marktaandeel van 11,6%. Sky Radio neemt een derde plek in, met een marktaandeel van 9,6%. Het andere radiostation in Noord-Brabant, de commerciële zender Radio 8FM, heeft 4%. Uit de cijfers van Intomart blijkt onder meer dat op werkdagen meer dan 20% van de Brabanders in de ochtenduren zijn radio afstemt op Omroep Brabant. Op de zaterdagen en zondagen ligt dat cijfer in de ochtenduren op minimaal 25%. Volgens Omroep Brabant heeft de herverdeling van radiofrequenties van Omroep Brabant die gewijzigd zijn naar 91.0 FM geen negatieve invloed gehad.

Omroep Brabant-hoofdredacteur Jan Kriek is dan ook uiterst tevreden met de cijfers. “Zeker als je ziet hoezeer de meeste zenders als gevolg van de frequentiewijzigingen momenteel voor hun marktaandeel moeten vechten. In dat opzicht kunnen we alleen maar trots en blij zijn met onze groei. Je nummer 1-positie in deze hectische markt stabiliseren is één ding,  maar om die zelfs nog te versterken mag een hele prestatie genoemd worden.” [Radio.nl]