Zoek
Sluit dit zoekvak.

Headlines zaterdag 18 oktober 2003

In Mediazaken praat BNN-voorzitter Gerard Timmer zaterdag en zondag op BusinessNieuws Radio over de omstreden ledenwervingscampagne van zijn omroep. Volgens het Commissariaat voor de Media werft de jongerenomroep op illegale wijze nieuwe leden. Verder: Het nieuwe Radiostation RTL FM zet de aanval in op de nummer 1 van Nederland, Sky Radio.

Bart
BNN presenteert in samenwerking met Strengholt MultiMedia een eerbetoon aan de grote kleine man Bart de Graaff. Een DVD met ‘Het Beste van Bart’, met alle klassiekers en hoogtepunten van Bart de Graaff. De DVD is pas in november in de winkels te koop.

Jiskefet
Op zondag 19 oktober is de eerste aflevering te zien van een nieuwe serie van Jiskefet met Kees Prins, Michiel Romeyn en Herman Koch De eerste aflevering begint om 22.10 uur op Nederland 3.

Winterse 50
Net als vorig jaar wordt er ook dit jaar weer een Winterse 50 uitgezonden bij veel omroepen. De lijst wordt samengesteld door de luisteraars van lokale omroepen in Nederland en Belgie. Luisteraars kunnen hiervoor van 1 november tot 15 december stemmen via winterse50.nl. Aan de hand van hun top 5 lijstjes wordt de Winterse 50 samengesteld. Radiostations die mee willen doen kunnen zich opgeven voor deze actie via Winterse50.nl.

C.v.d.M
De commerciële landelijke tv-zenders die onder het toezicht van het Commissariaat voor de Media vallen, overtreden regelmatig de regels voor reclamezendtijd. Zo wordt bijvoorbeeld veelvuldig het wettelijke maximum van 12 minuten reclame per uur overschreden, ontbreken soms duidelijke herkenningstekens en worden speelfilms te vaak onderbroken door reclameblokken. SBS6, Net5, V8, Yorin, MTV en TMF krijgen van het Commissariaat hiervoor verschillende sancties opgelegd. In totaal is er voor ¤ 265.500 aan boetes in het vooruitzicht gesteld.

Timor
Maandag is de hele cast van de nieuwe NPS SitCom “Weltevreden op 10” te gast bij DJ Timur Perlin op Radio 3FM tussen 20.00 – 22.00 uur. Behalve Kenneth Herdigein (vader Ulrich) die verplichtingen elders heeft, vertellen Roué Verveer (Percy) ), Chris Comvalius (moeder Joyce)  en  Marjorie Boston (oma Ma Betje) over hun ervaringen tijdens de opnamen voor de eerste twee afleveringen.

Ruud
Na enkele maanden van zwaar weer, waarin de luistercijfers dramatisch daalden, slaat Radio West een nieuwe weg in. Radio West heeft geluisterd naar haar luisteraars en gaat zoals de nieuwe directeur het noemt: “Weer normaal doen.” Radio West gooit het radio format vanaf maandag 20 oktober weer drastisch om. Er wordt daarbij terug gegrepen naar het meer traditionele programmaschema zoals informatie, varia en muziek.

Tips
Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten.
Persberichten en tips blijven altijd welkom,  (eventueel anoniem via een invulformulier).
Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl. Alles is welkom.

Gerelateerde berichten