Zoek
Sluit dit zoekvak.

RTV Noord-Holland in actie tegen slechte FM-ontvangst in Haarlem

RTV Noord-Holland start aanstaande zaterdag een actie waarin inwoners van Haarlem worden opgeroepen om de omroep te steunen in de strijd voor een betere FM-frequentie. Sinds de commerciële radiostations betere frequenties hebben gekregen (de zerobase-operatie) is Radio Noord- Holland in de stad Haarlem nauwelijks te ontvangen met doorsnee FM- etherradio’s. Reden is dat de zender van Haarlem naar Amsterdam is verplaatst en dat het zendvermogen onvoldoende is.

De afgelopen weken heeft het Ministerie van EZ onderzoek gedaan naar de problemen. EZ weigert echter vooralsnog om voor Haarlem een kleine frequentie beschikbaar te stellen en stelt zich op het standpunt dat de mensen maar een betere – dus duurdere – ontvanger moeten kopen. Dat is onacceptabel voor RTV Noord-Holland aangezien het station de toezegging was gedaan dat de ontvangstkwaliteit na de zerobase-operatie ten minste gelijk zou blijven. Voor een omroep die bij calamiteiten de officiele rampenfunctie heeft is 100% ontvangst extra belangrijk. Op dit laatste aspect speelt de actie in het bijzonder in.

John Jaspers, programmaleider: “Via advertenties in het Haarlems Dagblad, huis-aan-huisbladen en de eigen radio- en tv-programma’s worden inwoners van Haarlem opgeroepen telefonisch of via e-mail de actie te steunen. RTV Noord-Holland verzamelt de reacties en zal die eind oktober aanbieden aan Minister Brinkhorst van EZ en de Tweede Kamer. Doel is om de politici op de ernst van het probleem te wijzen en hen te bewegen snel alsnog voor een oplossing te zorgen.” [Radio.nl]