Search
Close this search box.

Headlines dinsdag 25 november

Zenderexploitant Nozema en Stichting Kerstboom zullen dit jaar de grootste kerstboom van de wereld verlichten in IJsselstein. Vorig jaar kon helaas niet doorgaan vanwege preventief onderhoud aan de Gerbrandytoren.

Veronica
Uitgever Marcel ten Holte, hoofdredacteur Michael Kroonbergs en redactiechef Anton Damen keren volgens Adformatie niet terug bij Veronica Magazine. SBS-directeur Bart in ’t Hout zegt dat ‘de rust bij het blad volledig is teruggekeerd’.

Veronica(2)
Veronica brengt vanaf 25 november, zeven weken lang, de voorrondes en finale van ‘Nike Panna Knock Out’ op TV. ‘Panna’ is een vorm van voetbal die is voortgekomen uit het straatvoetbal. Het wordt gespeeld op een veld van zes bij vier meter, goaltjes van 150 bij 40 centimeter en een wedstrijd die maximaal drie minuten duurt.

Bal
NOS Studio Sport doet donderdag 27 november live verslag van de returnduels van Feyenoord en FC Utrecht, de resterende Nederlandse deelnemers die strijden om de UEFA Cup. Teplice – Feyenoord is vanaf 17.50 uur rechtstreeks te zien op Nederland 2. Na dit duel volgt om 20.20 uur op dezelfde zender het live verslag van de wedstrijd Auxerre – FC Utrecht.

Televisie
De Arabische televisiezender Al-Arabiya heeft haar berichtgeving vanuit Irak opgeschort. Het besluit komt nadat de Iraakse autoriteiten een inval deden bij de zender, de uitzendingen verboden en dreigden journalisten op te sluiten. Het door de Verenigde Staten benoemde Iraakse interim-bestuur beschuldigt Al-Arabiya van ‘aanzetten tot moord’, omdat de zender vorige week een opname uitzond van wat vermoedelijk de stem van Saddam Hoessein is.

Programmaraad
De Alkmaarse programmaraad verspreidt woensdag 26 november een enquête in het Alkmaars Weekblad, waarin de Alkmaarders wordt gevraagd naar de voorkeuren voor radiostations. Voor wie het Alkmaars Weekblad niet in de bus krijgt, is de enquete ook te vinden op internet bij Alkmaar.nl Na deze enquête stelt de Alkmaarse Programmaraad op 17 december het pakket samen.

Festival
Het Nationaal Songfestival 2004 gaat op 22 januari 2004 van start. Dan vindt de eerste van in totaal vijf voorronden plaats. De finale vindt plaats op 22 februari 2004. Alle voorronden en de finale zijn live te volgen via de televisie bij de TROS en NOS RTV, die worden gepresenteerd door Nance en Humberto Tan.

Film
Op 27 november, tussen 23.45 uur en 00.10 uur, brengt SBS 6 ‘The Making of Master and Commander’. In deze ‘Making of’’ worden prachtige beelden getoond over de totstandkoming van de film met in de hoofdrol Russell Crowe. Voorafgaand aan deze special besteedt ‘Shownieuws’ al aandacht aan de film met exclusieve beelden en interviews.

Pipo
De bioscoopfilm Pipo en de P-P-Parelridder slaat aan. Het eerste weekeinde bezochten meer dan 27 duizend mensen de film. De eerste Pipo-film draait in 120 Nederlandse en dertig Belgische bioscopen.

Cijfers
In week 46 (10 t/m 16 november) is in totaal voor € 10.225.199,- aan radiocommercials uitgezonden op de Nederlandse radiozenders. Dit blijkt uit de gegevens van BBC De Media en Reclame Bank, welke de bruto mediabestedingen van adverteerders in Nederland registreert. KPN is met een bruto radiobudget van € 239.571,- de grootste radio-adverteerder geweest. Op de tweede plaats staat Centraal Beheer met € 226.775,-. Ohra Verzekeringen is de nummer drie en heeft voor een bruto bedrag van € 197.690,- aan radiocommercials uit laten zenden.

Tips
Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten.
Persberichten en tips blijven altijd welkom,  (eventueel anoniem via een invulformulier).
Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl. Alles is welkom. 

Gerelateerde berichten