Headlines zaterdag 15 november

Veronica Dj Adam Curry laat via zijn weblog weten dat SBS6 het reallife programma ‘Adam’s Family’ rondom het gezin Curry, bestaande uit Adam Curry, Patricia Paay en dochter Christina gaat herhalen. Volgens Curry is de eerste aflevering vanaf 25 november te zien zijn bij SBS6.

Orkest
Volgens vakbond FNV Kiem zullen minimaal honderd omroepmusici hun baan verliezen als de bezuinigingen van staatssecretaris Van der Laan (OCW) doorgaan. Van der Laan houdt zich volgens FNV Kiem niet aan de toezegging van de toenmalige staatssecretaris Van der Ploeg uit 2001, die rust in het orkestenbestel aankondigde.

Nozema
Nozema heeft per 1 november Jan Buis (34) aangetrokken als ‘accountmanager wireless internet’. Jan Buis is afkomstig van Proxim Europe B.V., waar hij internationaal marketingmanager voor WiFi en WiMAX producten was. Hiermee wordt duidelijk dat de zenderoperator werk gaat maken van het berekenen, bouwen en beheren van netwerken voor draadloos internet. Draadloos internet ligt voor Nozema in het logische verlengde van het uitzenden van radio en televisie.

Essent
Kabelexploitant Essent Kabelcom biedt via TV Home Digitaal zeventig digitale televisiezenders aan. Tegen een maandelijkse vergoeding van acht en halve euro kan gekeken worden naar bijvoorbeeld TV Noord, Omrop Fryslan of TV Brabant. Er wordt nog gekeken of ook regionale radiozenders digitaal doorgeven kunnen worden.

Casema
Casema gaat zijn gigabit ethernetnetwerk verder uitbouwen. Hierdoor kan het kabelbedrijf zijn diensten, zoals digitale tv en internet, verder uitbreiden. Hiervoor heeft het bedrijf een driejarig contract gesloten met Alcatel.

RTL
De Nederlandse regering heeft een marineschip naar Liberia gestuurd om de VN-vredesmacht daar te ondersteunen. RTL Nieuws besloot daarop verslaggever Rik Konijnenbelt en redacteur/cameraman Martin van Norel achter hen aan te sturen. Het duo is vorige week aangekomen in het West-Afrikaanse land en maakt daar diverse reportages voor RTL Nieuws. RTL Nieuws.nl zal deze en andere reportages (in uitgebreide vorm) online zetten in het Dossier Liberia. In dit dossier worden ook de achtergronden van Liberia beschreven.

Tips
Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten.
Persberichten en tips blijven altijd welkom,  (eventueel anoniem via een invulformulier).
Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl. Alles is welkom.