Zoek
Sluit dit zoekvak.

Astrid Kersseboom naar NOS journaal

Astrid Kersseboom, presentator van NOS Studio Sport, stapt per 1 januari 2004 over naar het NOS Journaal. Hier zal zij voornamelijk de presentatie van bulletins in de ochtend en middag voor haar rekening nemen.

Het NOS Journaal zendt vanaf 5 januari 2004 overdag ieder uur een journaalbulletin uit op doordeweekse dagen. Het team van presentatoren bij het NOS Journaal bestaat met de komst van Kersseboom uit elf personen. Naast haar werk voor het NOS Journaal, zal Kersseboom op incidentele basis de presentatie verzorgen van NOS Studio Sport-programma’s.

Astrid Kersseboom (37) begon haar journalistieke loopbaan bij Omroep Brabant. Hier werkte zij van 1987 tot en met 1998 als presentator, verslaggever en redacteur bij zowel radio als televisie. In 1998 kwam zij in dienst bij de NOS. Zij werkte van 1998 tot 2001 bij het NOS Radionieuws als nieuwslezer en redacteur. Deze functie verruilde zij in 2001 voor de functie van presentator bij NOS Studio Sport. Hier tekende zij onder andere voor de presentatie van het NOS Sportjournaal. Incidenteel verzorgde zij de presentatie van het Radio 1 Journaal.

Vanaf maandag 5 januari 2004 brengt het NOS Journaal op werkdagen de gehele dag het belangrijkste nieuws via Nederland 2. Tussen 07.00 en 09.00 uur is er elk half uur een nieuw bulletin te zien op Nederland 1 en 2. Hierna is er van 10.00 tot 18.00 uur ieder uur een nieuw journaal te zien op Nederland 2. Het merendeel van de bulletins wordt in ‘carrousel’ uitgezonden. Dit betekent dat het ‘laatste’ journaal herhaald wordt tot het volgende nieuwe bulletin te zien is.  De presentatie van de ochtend- en middagbulletins zal merendeels verzorgd worden door Iwris Kelly, Astrid Kersseboom, Carolijn Lilipaly, Jeroen Overbeek en Hans Smit en Astrid Kersseboom. [Radio.nl]

Gerelateerde berichten