Zoek
Sluit dit zoekvak.

Headlines: donderdag 11 december

Welke politicus presteerde in 2003 als beste? Het antwoord op die vraag staat centraal in de NOS Radio 1 Journaal uitzending van aanstaande zondag, 14 december 2003. In die uitzending wordt de politicus van het jaar bekendgemaakt.

CAO
Na aanvankelijke onenigheid tussen CAO-partijen over de totstandkoming van een nieuw marktconform loongebouw hebben NVJ en NDP op bestuurlijk niveau eind november 2003 overeenstemming bereikt over een nieuwe opdrachtformulering aan een extern adviesbureau. Beide achterbannen van zowel NDP als NVJ hebben inmiddels ingestemd met het al eerder bereikte principe-akkoord voor de CAO DJ 2003. Dit betekent onder meer dat de dagbladjournalisten een salarisverhoging ontvangen van 2% per 1 maart 2003.

Lotto
Op zaterdag 20 december, tussen 21.00 uur en 22.00 uur, brengt SBS 6 de laatste aflevering van ‘Lotto Weekend Miljonairs’ in het jaar 2003. In deze aflevering stelt Robert ten Brink de miljoenenvraag. Ruim 200 afleveringen heeft SBS 6 reeds uitgezonden. In het verleden is het miljoen er één keer uitgegaan, deze was toen nog in guldens.

VPRO
De Amerikaanse Foo Fighters waren één van de hoogtepunten van Lowlands 2003, het driedaagse festival dat jaarlijks eind augustus in de Flevopolder wordt gehouden. Het optreden van de rockband wordt op zondag 4 januari om 17.00 uur door de VPRO op Nederland 3 uitgezonden.

Orkesten
De omroeporkesten lieten gisteren weten dat men radioprogramma’s wil onderbreken om het publiek uitleg te geven over hun bezwaren tegen bezuinigingen op hun budgetten. De musici gaan protesteren tijdens de Muziekdagen in Vredenburch en er zullen onverwachte acties gehouden worden tijdens publieke optredens van de verantwoordelijk staatssecretaris Van der Laan van Cultuur. De omroeporkesten moeten circa 7,5 miljoen euro inleveren wat honderd banen kost.

RTV Drenthe
Gedeputeerde Staten hebben vandaag de begroting van de regionale omroep RTV Drenthe goedgekeurd. GS eisen wel dat vanaf 2005 een sluitende begroting wordt ingediend zonder dat de omroep het eigen vermogen aanspreekt. Dit jaar haalde RTV Drenthe 160.000 euro uit de reserves om de begroting voor volgend jaar sluitend te maken. GS zijn daar geen voorstander van. Voor 2004 ontvangt RTV Drenthe via de provincie bijna zeven miljoen euro rijksgeld. GS maken verder de één miljoen euro over die vorig jaar al voor het nieuwe studiopand was toegezegd.

RTV Oost
De regionale omroep RTV Oost is kwaad op de provincie die hun geld door de neus heeft geboord. Het beloofde geld voor de omroep is onder meer besteed aan het bestrijden van de MKZ-crisis. Een gebroken belofte. Het programma ‘1opdeMiddag’ zal hier vrijdag tussen 14.04 – 17.07 uur op Radio 1 aandacht aan besteden

Tips
Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten.
Persberichten en tips blijven altijd welkom,  (eventueel anoniem via een invulformulier).
Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl. Alles is welkom.

Gerelateerde berichten