Headlines uit de krant: dinsdag 6 januari (2)

RTV Drenthe verkeert in grote financiële problemen. Volgens het provinciaal bestuur is de situatie zo ernstig, dat zelfs het voortbestaan van de regionale omroep onzeker is.
In een brief aan GS erkent de directie van RTV Drenthe de problemen. Directeur Rob Staal schetst een beeld van oplopende tekorten en uitgeputte reserves. ”De continuïteit van de omroep dreigt in gevaar te komen”, aldus Staal.

De tekorten van RTV- Drenthe lopen de komende jaren op tot bijna 500.000 euro in 2007. Dat komt volgens Staal omdat stijgende personeelskosten niet volledig worden gedekt door subsidies. Lees verder 

MTV Networks heeft het afgelopen jaar flink meer jeugdige kijkers aan zich gebonden. Het bedrijf, waartoe de tv-zenders MTV, TMF en Nickelodeon behoren, zag het marktaandeel onder de dertien- tot negentienjarigen bijna verdubbelen tot 14,4 procent. Dat liet MTV Networks maandag weten. Deze stijging kwam vooral doordat in 2003 de kinderzender Nickelodeon werd overgenomen van Veronica. Onder kinderen tussen de zes en twaalf jaar had Nickelodeon eind 2003 een marktaandeel van 21,3 procent. Lees verder

Het is dé trend in omroepland: recycle-televisie. Begrijpelijk, want het kost de omroepen weinig geld om met behulp van archiefmateriaal in te spelen op de gevoelens van nostalgie bij de kijkers. Lees verder
 
De Britse band Muse mag de komende, 35e editie van het popfestival Pinkpop afsluiten. Pinkpop-baas J. Smeets meldde maandag dat Pinkpop-fans via internet massaal hebben gekozen voor de terugkeer van deze band op het evenement in het Limburgse Landgraaf (29, 30 en 31 mei). Twee jaar geleden trad de groep er ook op. Lees verder

De overstap van Paul Groot en Owen Schumacher naar de AVRO was een volledig verrassing voor de VARA. Het is dan ook hard aangekomen bij de omroep. Zaterdag werd bekend dat de tekstschrijvers en cabaretiers, alom bejubeld vanwege hun persiflages bij Kopspijkers, in september een eigen satirisch televisieprogramma krijgen bij de AVRO. Lees verder

De Belgische consumentenbond Test-Aankoop dagvaardt de platenmaatschappijen EMI, Sony, BMG en Universal Music. De organisatie wil dat platenmaatschappijen stoppen met het beveiligen van cd’s tegen kopiëren. Lees verder

Hoofdredacteur René van Zanten van het Utrechts Nieuwsblad en de Amersfoortse Courant vertrekt per 1 februari. Dat maakte zijn krant dinsdag bekend. Lees verder

Soms weet Claudia de Breij (28) even niet of ze nou in Drachten of Rijswijk staat. Het introverte meisje is een extraverte vrouw geworden, die sinds een paar maanden alles doet waarvan ze droomde: theater, radio én tv. „Ik leid nu heel erg een ikke-ikke-bestaan.” Lees verder

Huilen is voor Corry Konings nu echt te laat. Er kan niets meer veranderen aan de uitslag van de Top 1000 op Radio Hengelo. Samen met de Rekels bereikte de zangeres gisteren de tweede plaats in de hitlijst. De eerste plaats van de Top 1000 ging weer naar Jody Bernal met zijn ‘Que si, que no’. Lees verder 

Schrijfster en tv-presentatrice Daphne Deckers vervangt vanaf vandaag tien dagen tussen 06.00 en 10.00 uur Gordon op Noordzee 100.7 FM. Gordon neemt gedurende die tijd rust. Lees verder

Berkelland FM en Radio Berkelstad worden één, maar ze hebben nog niet eens bij elkaar in de portemonnee gekeken. ‘Het wordt een huwelijk, maar misschien wel één op basis van huwelijkse voorwaarden’, grinnikt Janwim Jacobs, coördinator van de Eibergse radiozender. Lees verder

Het gaat goed met de carrière van de Oudenbossche zanger Rachid Aazouka, beter bekend als de ‘Marokkaanse Frans Bauer’. Zo is hij op dinsdag 6 januari opnieuw op televisie te zien in het programma PREM-time (NPS), dat een reportage over hem uitzendt. Lees verder