Headlines uit de krant: dinsdag 6 januari

Buma/Stemra krijgt online toegang tot de databases van andere auteursrechtenorganisaties. Dit moet het beheer van auteursrechten vergemakkelijken. De organisatie is hiertoe toegetreden tot een alliantie van verschillende nationale auteursrechtenorganisaties, zo heeft Buma bekendgemaakt.

Hierbij wordt gebruikgemaakt van de technologie van FastTrack, niet te verwarren met het netwerk van onder meer Kazaa. Lees verder

Sinds zijn recente hitsucces én het razendpopulaire televisieprogramma De Bauers, bezoeken dagelijks honderden fans het huis van volkszanger Frans Bauer in het Brabantse Fijnaart. Een verslag van een dagje uit naar villa Bauer. Lees verder 

Waarom vinden we satire toch zo leuk? En wat vindt een van de gepersifleerden van zijn typetje? Een deskundige en gewillig ‘slachtoffer’ over het meest succesvolle programma van het jaar. Grote vraag: blijft het ook leuk? Lees verder

De NCRV gaat een klassieke uitvoering van Idols uitzenden. Operatunity speelt zich af in Engeland, de bakermat van Idols, en laat zoals gebruikelijk de audities en trainingen van de kandidaten zien. Centraal staat dit keer niet de popmuziek, maar de klassieke muziek. Ook wordt in deze operaversie een deel van het persoonlijk leven van de zangers belicht. Lees verder 

Het gebruik van Kazaa is in een jaar tijd met ongeveer 15 procent gedaald. De populariteit van andere p2p-programma’s daalde nog veel meer. Lees verder

De Scientology Kerk Amsterdam heeft een uitzending van het actualiteitenprogramma Netwerk over de sekte weten te voorkomen. Voormalig Scientology-directeur Caspar de Rijk, die aan het programma zou meewerken, werd zodanig onder druk gezet dat hij van medewerking afzag. Lees verder

De prijzenslag die op 20 oktober vorig jaar door Albert Heijn werd ontketend, heeft de krantenuitgevers miljoenen euro’s opgeleverd. Maar ook andere adverteerders zijn teruggekeerd naar de kranten. Die kunnen dat goed gebruiken, want door de ongekend diepe daling van de advertentiemarkt dreigden hun spaarpotten leeg te raken. Lees verder

Gerelateerde berichten