Headlines uit de krant: vrijdag 30 januari

De Idols-organisatie wil ook de carrière van Idols -áfvallers zelf regisseren. Herman, de vals zingende tiener, die gisteren in een studio in Makkum een plaat opnam met Oranjekenner Johan Vlemmix, is tot de orde geroepen. Herman: “Mijn plaat mag niet uitkomen en ze zeiden dat de advocaten zich er over zouden buigen.

Ik mag niet met de pers praten, en ook niks commercieels doen. Misschien krijg ik wel een miljoenenclaim. Maar hoe moet ik dat betalen van mijn zakgeld?” Lees verder

Zijn ze bij de redactie van RTL Nieuws van hun stoel gerold van het lachen nu de arrogante BBC zo van haar voetstuk is gevallen? Lees verder

UPC en andere kabelmaatschappijen mogen hun prijsverhogingen doorzetten. De rechtbank in Amsterdam heeft gisteren een vernietigend vonnis uitgesproken tegen gemeenten die sinds jaar en dag zeggenschap hebben over de abonnementstarieven van de kabelbedrijven. Kabelexploitant UPC won gisteren glansrijk de rechtszaak die tegen haar was aangespannen door de gemeente Wageningen. De Amsterdamse wethouder van Mediazaken Hannah Belliot heeft direct besloten juristen te laten onderzoeken of er nog ‘reden of ruimte is’ om onder het vonnis uit te komen. ”Wij hadden dit niet verwacht. Het vonnis versterkt onze positie tegenover UPC niet,” aldus een woordvoerder. Lees verder

Volkert van der G. heeft dinsdag bij de Raad voor de Journalistiek een klacht ingediend tegen het actualiteitenprogramma Twee Vandaag. In een uitzending in juli werd gesuggereerd dat de moordenaar van Pim Fortuyn ook verdachte is in de moord op milieuambtenaar Chris van de Werken in 1996. Lees verder

De voorzitter van de BBC, Gavyn Davies, is gisteravond afgetreden na de scherpe kritiek van Lord Hutton op de rol van de Britse staatsomroep in de affaire rond de dood van wapenexpert David Kelly. Vanmiddag stapte ook directeur Greg Dyke op. Lees verder 

De Amsterdamse tv-producent Eyeworks van Reinout Oerlemans neemt het Belgische televisieproductiebedrijf van Paul Jambers over. Beide bedrijven hebben daartoe principe-overeenkomst getekend. Bij de onderhandeling zouden nog andere partijen zijn betrokken. Ook zou Paul Jambers een deel van de aandelen in zijn bedrijf willen behouden. Lees verder

Een van zijn dagbladen, Tubantia, begint dit voorjaar met een zondagseditie. Daarmee was Wegener de Telegraaf voor met het besluit om zeven dagen per week een krant uit te brengen. Er is kennelijk beweging in de dagbladwereld. Aanleiding voor een aantal vragen aan Jan Houwert, bestuursvoorzitter van mediabedrijf Wegener. Lees verder

Wie tot nog toe de klus steeds voor zich uit schoof, moet er toch aan geloven. Op het Haagse kabelnet worden vanaf morgen RTL4, Nickelodeon, Discovery Channel en de lokale omroep Den Haag niet langer via de vertrouwde frequenties doorgegeven. Om ‘Goede Tijden Slechte Tijden’, de oneindige reeksen tekenfilms en de zoveelste ontdekking van het wrak van de Titanic te kunnen blijven zien, is het nodig de kanalen te veranderen. Lees verder

Algemeen directeur H.Coumans van L1 heeft in een e-mail een beroep gedaan op alle voorzitters van de fracties in Provinciale Staten om de proef met een satellietverbinding, die zaterdag afloopt, niet overboord te gooien. De financiering van de satellietverbinding komt morgen aan de orde in de vergadering van Provinciale Staten. In opdracht van gedeputeerde O.Wolfs (PvdA) loopt er inmiddels een onderzoek naar de mogelijke financiering van de 300.000 euro die een permanente satellietontvangst van L1 jaarlijks kost. Dat onderzoek duurt zeker nog enkele maanden.  Lees verder 

Hofstreek FM gaat radioprogramma’s maken voor een groot publiek. ‘We willen met een goede mix van informatie, educatie, cultuur de best beluisterde publieke omroep in de Hof van Twente worden’, zegt Erik van der Veen namens het bestuur van de nieuwe omroeporganisatie. Lees verder

Lokale omroep Radio 0162 in Dongen verhuist vanuit verpleeg- en verzorgingshuis De Volckaert naar het Oranjeplein 72a. In het pand waar een fysiotherapeut, het Dongens Krantje en Dongen Digitaal zijn gevestigd, is de benedenverdieping ingeruimd voor het radiostation. Komend weekeinde verhuist de studio naar het Oranjeplein. Lees verder
 
Entertainmentbedrijf Endemol en GSMBox Italy gaan samenwerken in de ontwikkeling van toepassingen voor mobiele telefonie. De twee ondernemingen hebben een overeenkomst getekend voor een joint venture, waarin beide 50 procent bezitten. Het gezamenlijke bedrijf richt zich in eerste instantie op de Britse markt. Lees verder 

In de discussie over het vertrek van de AVRO uit de tv-actualiteitenrubriek Netwerk heeft voorzitter Martijn Sanders in de Volkskrant de vrees uitgesproken dat er een religieuze monocultuur ontstaat op Nederland 1. KRO-voorzitter Frans Slangen vindt dat “klinkklare onzin”, zo liet hij katholieknederland.nl weten. Lees verder