Search
Close this search box.

UK: Radio-DJ voorkomt zelfmoordpoging luisteraar

Een radiopresentator van een lokaal station in Liverpool is door de politie in Merseyside vriendelijk bedankt omdat hij voorkomen heeft dat één van zijn luisteraars zelfmoord pleegde.

Een dertienjarige jongen belde naar de Latenight Show van Pete Price met de mededeling dat hij een einde aan zijn leven wilde maken. Price bedacht zich geen seconde en hield de jongen tijdens zijn uitzending aan de lijn. Na 45 minuten had de DJ hem overtuigd om af te zien van de daad en om na de uitzending af te spreken. Na de ontmoeting bracht Price de jongen veilig naar huis in het nabijgelegen Anfield.

Pete Price verklaarde tegenover de BBC: “Zoiets is nog nooit gebeurd tijdens mijn programma en ik was erg verontrust over het voorval. Ik besloot om uit te vinden waar de jongen uithing en ben er daarna meteen naartoe gereden. Gelukkig voelde de jongen dat hij met mij kon praten en dus kon ik hem helpen.”
Volgens de politie is de jongen ongedeerd gebleven en maakt hij het goed.

Dat de actie van Price niet altijd gebruikelijk is bewees onlangs nog een presentator van Key 103 in Manchester. Op 22 juli vorig belde een vrouwelijke luisteraar de DJ op met de mededeling dat ze zelfmoord wilde plegen. De betreffende DJ gaf de vrouw vervolgens nog enkele tips waarmee haar zelfmoordpoging zeker moest gaan lukken. Vervolgens refereerde de Jock ook nog even naar David Kelly, de wapeninspecteur van de Britse regering, die vorig jaar zelfmoord pleegde. De DJ is berisp voor zijn handelingen.

Price is elke maandag tot en met donderdag met zijn Latenightshow te horen op Magic 1548. Op zondagavond presenteert hij een avondshow op het zusterstation Radio City 96.7.[R.S.]

Gerelateerde berichten