Zoek
Sluit dit zoekvak.

DJ Stern vreest mediacontroleur

Spraakmakende discjockey Howard Stern, in Nederland bekend van de autobiografische film ‘Private Parts’, vreest dat een boete van de Federal Communications Commission (FCC) een einde zal maken aan zijn carrière. Eerder moest zendgerechtigde Clear Channel Communications Stern in verschillende steden uit de lucht halen en een boete van zo’n 630.000 euro betalen. “Deze keer zullen ze me moeten ontslaan,” zegt Stern.

Stern, die zich met typerende zelfoverschatting ‘King of All Media’ noemt, maakte in de jaren negentig naam met een radioprogramma dat voornamelijk werd gevuld met poep- en piesgrappen en gepraat over blote vrouwen. Een film over zijn leven werd een bescheiden succes. In het land van extreemrechtse ’talk radio’, waarvan de bekendste coryfee Rush Limbaugh is, geldt Stern als links en verdorven.

Stern spreekt van een culturele oorlog, die ‘religieus rechts aan het winnen is’. In de eerste uren van zijn laatste radio-uitzending sprak hij uitgebreid over de dreiging van een onderzoek van de FCC, een staatsorgaan dat de media toetst aan de federale wetten van Amerika en zonodig boetes oplegt. Volgens Stern zouden nieuwe hoge boetes voor zijn syndicaat, Infinity Broadcasting, de laatste druppel zijn en zou het een einde maken aan het programma. De FCC heeft niet bevestigd een onderzoek naar Stern te zijn begonnen.[Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten