Headlines uit de krant: dinsdag 9 maart

Doorgestoken kaart of eerlijk? Notaris Aart Barkey Wolf uit Rotterdam controleert dit seizoen elke telefonische stemming bij het tv-programma ‘Idols’. Is daarmee alle kans op vals spel uitgesloten? De ex-Idols-kandidaten Bas en Joël stookten vorige week het vuurtje maar weer eens op.

Nee, ze hebben geen bewijzen dat het vorig jaar echt mis ging met de telefonische stemming, en ja, het duo kan best wat publiciteit gebruiken nu hun nieuwe single uit is. Lees verder

Stenders 
Aanstaande woensdag hoor je in plaats van Rob Stenders 3FM zendercoördinator Florent Luyckx StendersVroeg presenteren. Dit is naar aanleiding van het programma Terug Op De Werkvloer van de RVU. Lees verder

CvdM
Het Commissariaat voor de Media ziet het onderzoek van de Europese Commissie naar de financiering van de publieke omroep en de controle daarop ,,met vertrouwen tegemoet”. Dat zegt J. van Cuilenburg, voorzitter van het Commissariaat, de toezichthouder op het publieke bestel. Lees verder

VPRO
Met een heuse Absolutely Fabulous Marathon liep de VPRO vooruit op een nieuwe serie van de politiek incorrecte comedy. Tientallen fans van Patsy en Eddy deden hun uiterste best om de modepolitie de stuipen op het lijf te jagen. Zelfs de meest verstokte liefhebbers begonnen er serieus rekening mee te houden dat ze hun leven in het vervolg zonder Absolutely Fabulous zin moesten geven. Lees verder

Carrell
Rudi Carrell heeft zondag de Duitse Till-Eulenspiegel-Satirepreis gekregen. De cultuurvereniging Freizeit 2000 kende de 69-jarige Nederlander de prijs toe voor zijn ‘levenswerk’. De prijs werd hem in Bremen overhandigd. Lees verder

Krant
,,Eindelijk in de armen van K3” kopt de eerste zondagskrant die Nederland sinds jaren rijk is, De Twentsche Courant Tubantia op Zondag. De regionale krant kwam zondag voor het eerst met deze editie op de markt. De verschijning verliep door technische problemen niet geheel vlekkeloos. Lees verder

Idol
Verbaasd was ze niet, enigszins teleurgesteld wel. Het Idols-avontuur had van finaliste Meike nog wel even door mogen gaan, maar het Nederlandse publiek besliste afgelopen zaterdagavond anders. Lees verder

De Wild
Het ontspannen kappersbezoekje dat Ruud de Wild zaterdagochtend voor ogen had, liep ’s middags wel even anders dan gepland. In ieder geval viel het dúúrder uit dan gepland… Lees verder

KRO
Welke Nederlander heeft het meest voor Nederland betekend en en hoort de geschiedenis in te gaan als ‘grootste Nederlander aller tijden’? Om die vraag te beantwoorden, komt de KRO met het televisieprogramma De Grootste Nederlander, waarin kijkers kunnen stemmen op tweehonderd genomineerden voor de titel. Lees verder

Krant
Het Dagblad van het Noorden verschijnt vanaf deze maand ook in Duitsland. Dat heeft directeur G. Lensink van uitgever Hazewinkel Pers maandag bekendgemaakt. Lees verder